Незалежна громадсько-політична газета

Великоглушанці збирають лікарські трави, щоб підтримати захисників

За виручені кошти з продажу рослин солдатам придбають усе необхідне.

unnamedДоки наші безстрашні та мужні воїни боронять цілісність держави, волонтери з Великої Глуші, як і багатьох інших населених пунктів громади, продовжують наполегливо допомагати українським бійцям. Об’єднані благородною справою, за період російського вторгнення, селяни підготували і відправили десятки тонн провізії в найгарячіші точки ведення боїв.
Для придбання продуктів харчування, військової амуніції, як відомо, потрібні чималі кошти. Тож цього разу заповзятливі благодійники, відшукали джерело додаткових ресурсів для подальшої допомоги захисникам: селяни заготовляють лікарські трави.
Ініціаторкою доброчинної справи виступила місцева жителька, волонтерка зі стажем Ніна Шитлюк. Жінка знається на виготовленні цілющих настоянок, які щороку у сезон виготовляє для себе. За словами Ніни Іванівни, завдяки сприятливому клімату, у наших поліських лісах зосереджена велика кількість лікарської сировини, але для того, щоб зібрати якомога більше, залучила так звану групу підтримки.
Так, лише за годину жінкам вдалося нажати серпами чистотілу та кропиви більш як на тисячу гривень.
«Зібрані трави можна вигідно збути заготівельникам, а за виручені кошти ми придбаємо літнє екіпірування для солдатів. Втім це лише початок спільної справи. Лікарську сировину будемо заготовляти і надалі», — ділиться планами Ніна Шитлюк.
Леся МІНІБАЄВА.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *