Незалежна громадсько-політична газета

І нехай розквітне Україна

Жителька Каменя-Каширського Катерина Савчук вишила карту квітучої України та має намір продати її, а кошти спрямувати на підтримку ЗСУ.
Майстриня, каже, вклала у полотно, вишиваючи свою Батьківщину, душу, сльози та велику надію на те, що зовсім скоро наші Збройні сили геть виб’ють ворога за межі України і в ній запанує довгоочікуваний мир. А тоді наша держава обов’язково розквітне — пишно та барвисто, як на картині.
Придбати цю вишивку можна, запропонувавши найбільшу ціну на сторінці газети «Полісся» у Фейсбуці.

DSC_0242Щоб здійснилася мрія про квітучу Батьківщину ми повинні всіляко підтримувати наших українських воїнів і допомагати їм наближати омріяну перемогу. У цьому переконана Катерина Савчук, яка в міру своїх можливостей доєднується до цієї підтримки.

З перших днів повномасштабного вторгнення росії, моя душа щемить, а серце плаче. Через це дні стали наче безкінечними, а ночі — безсонними. Хвилювалася за своїх рідних, молилася за кожного захисника. Неодноразово завозила продуктову допомогу у місцеві гуманітарні хаби. Відчувала, що мушу підтримати наших військових іще, але які ж у звичайної пенсіонерки можливості? Відтак вирішила вишити картину та продати її, — розповідає Катерина Петрівна про те, як у неї виник задум створення полотна.

Савчук Катерина на 4

Жінці допомогли роздрукувати ескіз зображення, а вона вже по-мистецьки підібрала кольори  ниток та хрестик за хрестиком нашила на тканині барвисті квіти «по всій Україні». А ще гасло, яке засвідчує незборимість української нації. Тож, працюючи над полотном переважно ночами протягом двох місяців, майстриня завершила картину. Небайдужі люди допомогли обрамити її роботу розміром майже метр  на метр і тепер вона готова до продажу.

Загалом на створення квітучої України, за словами Катерини Савчук, було витрачено близько 2 тисяч гривень, а тому продати її може не дешевше.

Правду кажучи, це вишите полотно варте більшої суми. Адже і задум в ньому істинно переможний, і робота виконана майстерно. Ще б пак, адже досвід вишивальниці у Катерини Петрівни чималий. Вона вміло володіє різними техніками тож часто їй навіть роблять спеціальні замовлення до урочистостей, на весілля.

— Вишила одне атласне та три лляних плаття і вже тридцять сорочок. З десяток рушників та ще кільканадцять подушечок, — скромно перераховує свої доробки майстриня.

А ще вона має свій «вишитий куточок», в якому вигаптувана молитва та підкова поряд зі світлинами рідних у вишиванках. Каже, коли залишається вдома сама, там її розрада. Але у цей непростий час заспокоїти душу вдається непросто.

— Знаю, що звірства рашистів завдають невимовного болю кожному українцеві і горда тим, що всі ми і на передовій, і в тилу спільно докладаємо максимум зусиль, аби подолати ворога. Тому щиро сподіваюсь, що знайдеться покупець на вишиту мною картину, і виручені кошти підуть на підтримку наших захисників-Героїв, — каже Катерина Савчук.

Тож, шановні читачі, запрошуємо вас на фейсбук-сторінку газети «Полісся», де ви можете доєднатися до своєрідних торгів, залишивши свою пропозицію з метою придбання вишитої квітучої України. Стартова її ціна – 2 тисячі гривень.

Підтримайте ініціативу пенсіонерки Катерини Савчук та долучіться до благодійності заради перемоги, задля підтримки наших захисників.

Тетяна ПРИХОДЬКО.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *