Незалежна громадсько-політична газета

Деякі розбиті дороги, можливо, вдасться відремонтувати

Попри те, що в Україні війна, у регіонах, де наразі порівняно спокійно, намагаються підтримувати звичний ритм життя та не забувати про потреби сьогодення. Відтак у районі і, зокрема, у Камінь-Каширській громаді не втрачають надію все-таки навести лад на дорогах після зими. Звичайно, ніхто не розраховує на капітальний ремонт, але от ямковий намагатимуться зробити хоча б частково.

cJvPLi4Thsf4QhdVhwit

Про це кажуть і в Камінь-Каширській районній адміністрації, і у міській раді.
— Оскільки громада наразі може проводити платежі лише за захищеними статтями та спрямовувати кошти тільки на зміцнення обороноздатності держави, не може бути мови про інші речі. Втім ми працюємо над тим, щоб знайти можливості вирішити питання ямкового ремонту асфальтних доріг у місті. Маємо певні домовленості і, сподіваємося, їх вдасться реалізувати, — говорить міський голова Віктор Пась про найближчу перспективу, хоча зауважує, що це можна було б зробити і раніше, бо кошти є.
Очільник громади також зауважує, що так вдалося домовитися із місцевим підрядником про грейдерування доріг в місті. Деякі громади, як, наприклад, у Воєгощах та Брониці, де мають відповідну техніку та засоби, самотужки наводять лад на вулицях населених пунктів. Міська рада посприяла у цьому, як зауважують в управлінні капітального будівництва міської ради, у Ворокомлівському старостинському окрузі, а також у селах Раків Ліс, Підріччя, Гута Боровенська та Малі Голоби.
Крім того у Полицях планують за сприяння місцевої громади покращити стан сільських доріг за рахунок щебеню, який був придбаний кілька років тому ще Полицівською сільською радою. Він до цього часу лежав, бо, мовляв, селяни не могли дійти згоди, на які шляхи його слід використати. Але цьогоріч було прийняте рішення виконкому міської ради про те, куди ж його спрямувати. Отже, вирішили за поданням управління капітального будівництва міської ради, що на вулиці Садову та Лісову.
Тим часом в районній адміністрації констатують, що розпочався ямковий ремонт дороги Т-0311.
— Наразі роботи завершуються на шляху від Ковеля до Каменя-Каширського, а вже цього чи наступного тижня Служба автомобільних доріг планує їх продовжити в напрямку Камінь-Каширський – Седлище, — зауважує керівниця районної військової адміністрації Ольга Ващук.

Тетяна ПРИХОДЬКО.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *