Незалежна громадсько-політична газета

Зірка Василя Палюха із Сошичне засвітилася на «Голосі країни»

Своїм чуттєвим виконанням класичної неаполітанської пісні «O Sole Mio» він зумів розвернути крісла аж трьох тренерів проєкту — Наді Дорофєєвої, Святослава Вакарчука та Потапа.

unnamed..... ....Минулої неділі жителі Волині з нетерпінням і цікавістю очікували ефіру чергового випуску вокального шоу «Голос країни» на телеканалі 1+1. І недарма, адже знали, що в програмі візьме участь талановитий співак-вокаліст із села Сошичне Василь Палюх.

Традиційно програма починається зі сліпих прослуховувань, в яких зіркові судді, сидячи спиною до сцени, повинні вибирати співаків, чиї голоси припали їм до душі.

unnamed (9)10Під час такого експерименту наш земляк Василь Палюх виконав класичну неаполітанську пісню «O Sole Mio», зачарувавши публіку своїм унікальним ліричним тенором. Смакуючи звучанням оксамитового голосу талановитого виконавця, тренери повернулися до нього обличчями буквально на останніх секундах його співу, тим самим добряче полоскотали нерви Василя та його чисельної групи підтримки — рідних, які приїхали до столиці вболівати за нього. Своїм чуттєвим виконанням наш земляк зумів розвернути крісла аж трьох суддів проєкту — Наді Дорофєєвої, Святослава Вакарчука та Потапа.

unnamed (7)Як згодом після ефіру розповість Василь Палюх, перед усіма своїми виступами на сцені брав благословення у священника, адже співочий талант називає даром Божим, що його повинен нести до людей. Тож саме віра в Бога і музика щодня мотивують виконавця до самовдосконалення.

— Взяти участь у програмі я довго вагався,— поділився з «Поліссям» ще свіжими емоціями вокаліст. — Хоч свого часу багато виступав на великих сценах міжнародних та всеукраїнських фестивалів-конкурсів. Утім в колі рідних маю своїх натхненників, які підтримують мене по життю. Так і цього разу батьки спонукали проявити себе на найспівочішому шоу країни. Мушу зізнатися, що до мікрофона я виходив з упевненістю в собі, позаяк це не перший мій досвід. Але під кінець виступу помітно тремтіли ноги, адже дуже важко співати, коли основні поціновувачі вокалу обернені від тебе і твій погляд фактично спрямований на спинки тренерських крісел. Зрештою, моя спроба увінчалася успіхом на даному етапі проєкту, — підсумував Василь Палюх.

Професійним співом Василь почав займатися із семилітнього віку. Газета “Полісся” упродовж років навчання Василя у Сошичненській загальноосвітній школі і Камінь-Каширській школі мистецтв неодноразово розповідала про його творчі здобутки на сцені.

завантаження   32558-13u

Угледівши талант сина, батьки віддали його на навчання до студії мистецтв при коледжі ім. І.Ф. Стравінського в Луцьку, де готували до подальшого вступу у вищі навчальні заклади. Згодом, освоївши основи академічного співу, гру на фортепіано та гітарі, Василь із братами Дмитром та Андрієм отримали місце постійної роботи в обласній філармонії. З того часу для молодого вокаліста розпочався яскравий період виступів, а з ними — і перемоги у відомих фестивалях «Молода Галичина» (здобув перше місце), «Крок до зірок» (здобув Гран-прі) тощо. За активну музичну діяльність та унікальний талант у 2014 році Василя Палюха нагороджено премією «Людина року» волинського краю.

Бажання замотивувати українського слухача любити і цінувати українську музику спонукало співака у 2017 році взяти участь у телешоу «Караоке на майдані», де він отримує беззаперечну перемогу.

Нині двадцятитрирічний випускник Київської академії музики ім. Р.М.Глієра служить дияконом у соборі святого Пантелеймона, захоплюється творчістю тренерів «Голосу країни», любить патріотичні пісні на слова українських поетів, займається озвучуванням кінофільмів, як актор дубляжу. Та сьогоднішня мета вокаліста — це, звісно, перемога у проєкті із подальшою реалізацією своїх творчих задумів виключно на теренах рідної країни.

unnamed (12)Один із наставників шоу, лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук, коментуючи виконання Василем пісні італійською мовою, назвав його оригінальним самородком. За його словами, Палюх — саме та людина, з якою він хотів би працювати й надалі. Втім, вислухавши резюме наставників, Василь обрав команду Потапа (Андрія Потапенка). Наставник відмітив щиру зовнішність тенора та назвав його «поцілованим Богом», побажав йому довгої історії на цьому проєкті, хоч і сама участь співака на головній сцені країни — це вже перемога.

0100134i-9008_1280x720Леся МІНІБАЄВА.

 

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *