Незалежна громадсько-політична газета

Ходитимуть колядувати вже освітленими вулицями

У Сошичненській громаді завершують капремонт зовнішнього освітлення у кількох селах. А у Карпилівці цього тижня уже навіть під’єднаються до мережі електропостачання. Згідно з тендерними розрахунками загалом витрати на виконання усіх робіт становлять 1 мільйон 272 тисячі гривень.

фанаріНеналежне дорожнє покриття та відсутність вуличного освітлення — стандартна проблема у багатьох селах, особливо віддалених від районних центрів та головних автошляхів. Нещодавно таке наболіле питання частково вирішили у Карпилівці. І хоч дороги тут нагадують смугу перешкод чи танкодром, місцеві жителі та гості тепер хоча б бачитимуть у темну пору доби, як їх долати. Так, у населеному пункті днями завершили капітальний ремонт вуличного освітлення.
Коли у сусідньому Карасині освітили перші вулиці (ще в 2019 році), то замовили проєктно-кошторисну документацію для проведення аналогічних робіт у Карпилівці. Цьогоріч її затвердили. Через реорганізаційні процеси в громаді та корективи в документації реалізація проєкту дещо затрималась, але все ж здійснилась.
«На семи вулицях Карпилівки (Зеленій, Верхівській, Незалежності, 8-го Березня, Миру, Польовій, Логвинюка) встановили 105 ліхтарів. Усі роботи були виконані ТОВ «Буд-Континент» та «ЕлектроБудСервіс». Вдалося зекономити кошти соцеконому: за тендером на ремонт витратили 360 294 гривень замість скерованих із держбюджету 707 341. Окрім цього, з місцевої казни було профінансовано виготовлення ПКД та придбання лічильників на суму 42 тисячі гривень. Активно вболівали за досягнення цієї мети нардепка Ірина Констанкевич із місцевою командою, переймався проблемою і очільник нашої громади Ігор Волосюк», – розповів заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів Сошичненської ради Віталій Ярощук.
Наразі тривають роботи з облаштування зовнішнього освітлення в інших селах громади: Сошичному (за тендером витратили 366 тисяч гривень), Карасині (майже 241 тисяча грн), Нуйно (178 тисяч), Личинах (трохи більше 126 тисяч гривень). Їх мають завершити до кінця поточного року. Тож на новорічно-різдвяні свята жителі громади зможуть ходити віншувати вже освітленими вулицями.
До слова, кошти на реконструкцію та ремонт освітлення у селах Сошичненської ТГ надійшли кількома траншами із державного бюджету за підтримки народних депутатів Ірини Констанкевич та Валерія Стернійчука. Загалом на це було скеровано 1 млн 768 тис. гривень субвенції на соціально-економічний розвиток, з яких за тендерами витратили значно менше – 1 млн 272 тисячі.

Іванна Гайдучик.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *