Незалежна громадсько-політична газета

Невакцинованих вчителів відсторонюють від роботи

1635007440_03

Такі обмеження передбачені наказом Міністерства охорони здоров’я України від 04.10.2021 № 2153 «Про затвердження Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним щепленням», що вступив у дію в понеділок, 8 листопада.

Згідно з документом, обов’язковій вакцинації підлягають працівники центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів, місцевих державних адміністрацій, їхніх структурних підрозділів та закладів освіти. В іншому разі вони відстороняються від роботи без збереження заробітної плати. Щоправда, це не стосується осіб, які мають підтверджені медичним висновком абсолютні протипоказання до вакцинації і тих, хто отримав принаймні одну дозу вакцини. Загалом, як стало відомо, нововведення не внесло суттєвих корективів у роботу державних структур на Камінь-Каширщині, оскільки їхні працівники заздалегідь попіклувалися про власну безпеку і провакцинувалися. Зокрема, ідеться про стовідсоткову імунізацію колективів Камінь-Каширської РДА та райспоживспілки, понад дев’яносто відсотків – працівників Камінь-Каширського районного управління ДСНС, Камінь-Каширського районного відділу поліції, Камінь-Каширського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки тощо.
Водночас карантинні обмеження і рівень вакцинації колективів стали визначальним фактором при організації освітнього процесу в регіоні. Так, з осінніх канікул у звичний – очний – режим роботи повернулися лише 14 закладів загальної середньої освіти Камінь-Каширської громади. Це, зокрема, навчальні заклади сіл Видерта, Воєгоща, Грудки, Гута-Боровенська, Підцир’я, Хотешів, Котуш, Великий Обзир, Мостище, Дубровиця, Краснилівка, Острівок. Натомість у 29 закладах здобувачі освіти 5-11 класів перебувають на дистанційному навчанні. Крім того, зі слів в.о. начальника управління гуманітарної політики міськради Сергія Лукашука, від роботи було відсторонено 36 працівників закладів загальної середньої освіти та 38 – закладів дошкільної освіти.
У Сошичненській громаді в офлайн-режимі працюють педагогічні колективи сіл Залісся та Карасин, близький до повернення до очного навчання і Нуйнівський ліцей. Решта ЗЗСО організували освітній процес у середніх та старших класах дистанційно. Водночас від роботи було відсторонено 20 педагогів, 23 технічні працівники та 3 працівники закладів дошкільної освіти.
Нагадаємо, карантинні обмеження «червоного» рівня епіднебезпеки не застосовуються у закладах дошкільної освіти та 1-4 класах ЗЗСО, а також якщо 100 % працівників мають «зелений» COVID-сертифікат, цифровий сертифікат про негативний результат тесту на коронавірус чи про одужання.

Іванна ВЕЛИЧКО.

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *