Незалежна громадсько-політична газета

У Черче прагнуть відновити роботу дитсадка

Однак, каже староста округу Олександр Маковецький, варіанти вирішення цієї проблеми є. У будівлі, де зараз знаходиться сільрада та будинок культури, пустує ще чимале приміщення. Воно потребує утеплення, косметичного ремонту. Але вікна вже замінені, покрівля нова. Тож планують саме тут облаштувати початкову школу. А приміщення, де зараз навчаються 1-4 класи, повернути назад під садочок для  молодших груп.

DSC_0135«У нас в школі зараз 412 учнів. Це діти із сіл Черче, Мельники-Мостище, Мостище, Острівок, Підбороччя, Щитинь. В освітньому закладі бракує місця, нема куди помістити дітей чотирьох класів. Для реконструкції ліцею потрібні чималі кошти та час. Тому забрали приміщення дитсадочка. Нині у перспективі в нас до 200 дошкільнят лише в Черче, з них 32 ходять у дві підготовчі групи. Батьки хочуть соціалізовувати й розвивати свою малечу. Тож піднімаємо питання про відновлення роботи повноцінного ДНЗ й облаштування початкової школи в сусідній будівлі. Плануємо звертатися з цього приводу в Камінь-Каширську міськраду, аби там посприяли в реалізації задуму», – зазначає директор ОЗЗСО «Черченський ліцей» Валерій Савчук.

Жителі Черче сподіваються на позитивне рішення міськради й найшвидший початок ремонтних робіт. Адже час йде, діти ростуть, будівлі руйнуються.

Іванна Гайдучик,

село Черче.

Фото автора.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *