Незалежна громадсько-політична газета

І школярі не харчуються,і компенсації не платять. Чому?

15491344521408628806Чому затримують виплати компенсацій за відсутність харчування дітей у школах?

Із таким запитанням до редакції “Полісся” все частіше звертаються жителі району. Ще наприкінці січня харчування школярів району, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи,  було тимчасово припинене. А все через те, що завершився термін дії тендеру на організацію харчування у загальноосвітніх закладах Камінь-Каширщини.

Нагадаємо, що харчування школярів забезпечувала фірма ТОВ “ТРАНС ЛОГІСТИК ЦЕНТР”. А відтак згідно з чинним законодавством, передбачені компенсації в розмірі 180 гривень для дітей молодшої вікової категорії, 185 гривень — для середньої та 190 гривень для учнів старших класів. Втім, хоч закон і передбачає ці виплати, однак, як виявилося, люди  чомусь їх не отримують.

Так, до нашої редакції зателефонувала жителька села Пнівне (жінка не представилася), яка розповіла, що ще з лютого  цієї компенсації ані вона, ані інші батьки школярів не бачили.

— Мало того, що моя дитина не харчується, бо чиновники, бачте,  вчасно не провели тендер, так ще й виплати затримують, — обурюється пані. — Нехай ті компенсації й невеликі, але як не як, це хоч якась копійка для сімейного бюджету. Діти в школі навчаються до другої-третьої години дня, втомлюються, хочуть їсти… Невже не можна якось навести лад у всій цій системі, вчасно провести той тендер на організацію харчування? Для чого мучити і дітей, і батьків? І якщо компенсація за відсутність харчування передбачена, то чому її не виплачують? Хотілося б, щоб в управлінні соціального захисту населення дали відповідь на це запитання.

Важко не погодититися зі справедливими зауваженнями нашої читачки. Тож на прохання людей ми звернулися до начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Максима Демидюка.

— Дійсно, у нас є заборгованість з виплат компенсацій за відсутність харчування у загальноосвітніх навчальних закладах з лютого поточного року. — говорить Максим Максимович. — Проте хочу заспокоїти, що ці виплати будуть здійснені. Наразі відбувається нарахування коштів і при першій  можливості люди отримають компенсацію за кожен заборгований місяць, як це і передбачено законодавством. А поки що очікуємо, коли в район надійдуть відповідні кошти.

Поцікавилися ми й долею тендеру на організацію дитячого харчування у школах району. Як вже повідомляла раніше наша газета, наприкінці квітня відбулося розкриття тендерних пропозицій та оголошення підприємств-кандидатів на цю відповідальну діяльність. Максим Демидюк відповів, що ці тендерні торги відбудуться найближчими днями і про те, яка з представлених фірм харчуватиме школярів,  організатори тендеру повідомлять вже в одному з  наступних номерів газети.

Сергій Шиліпук.

 

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *