Незалежна громадсько-політична газета

Імунопрофілактика – єдиний надійний спосіб захисту від COVID-19

Упродовж 7 місяців цього року в районі на коронавірусну хворобу захворіло 734 особи. Прикметним є те, що усі вони не щеплені від коронавірусу. 10 осіб померло від зазначеної недуги, усі вони належали до групи ризику (старші 65 років та мали супутні захворювання серцево-судинної системи, хвороби дихальних шляхів, онкологію, цукровий діабет і т. д.)

ВакцинаВ Україні вже зареєстровано випадки зараження новим штамом коронавірусу «Дельта» (1 хворий помер), котрий є заразнішим за інші варіанти вірусу SARS-CoV-2. Цей штам уже поширився у понад 100 країнах і поступово став домінантним у світі.

Ліків від COVID-19 немає. Заразитися коронавірусом може людина будь-якого віку незалежно від статі, походження та національності. Єдиний спосіб захиститися від цього – вакцинація. Щеплення значно знижує ризики тяжкого перебігу хвороби та смерті.

В Україні відкрито вакцинацію для усіх категорій громадян!

На даний час на території, що належить до відання Камінь-Каширського центру первинної медико-санітарної допомоги, функціонують 10 пунктів щеплень та центри вакцинації на базі Камінь-Каширської, Великообзирської, Видертської, Карасинської, Нуйнівської, Пнівенської, Сошичненської, Хотешівської, Черченської та Великоглушанської амбулаторій. Усі бажаючі можуть отримати щеплення в порядку “живої” черги або за попереднім записом.

У Камені-Каширському (вул. Шевченка, 43) з 9.00 до 19.00 центр вакцинації працює щоденно без вихідних. Щоб залишити заявку на вакцинацію, потрібно зателефонувати на один із номерів місцевого контакт-центру: 067-61-76-509; 095-61-76-509.

Організовані колективи можуть викликати мобільну бригаду з вакцинації за місцем роботи, звернувшись в центр первинної медичної допомоги.

Усі вакцини, що використовує Україна, схвалені Всесвітньою організацією охорони здоров’я, є безпечними та захищають від важкого перебігу, ускладнень та смерті від COVID-19.

ВАКЦИНУЙТЕСЯ – ЗАХИСТІТЬ СЕБЕ ТА БЛИЗЬКИХ ВАМ ЛЮДЕЙ!!!

Ірина КЕРЕБ,  лікар-епідеміолог Камінь-Каширського районного відділу ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України». 

ПУБЛІКАЦІЇ, ЗДОРОВ'Я

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *