Незалежна громадсько-політична газета

На шляху до сталого розвитку старостинських округів

завантаження

Аби активізувати роботу в старостинських округах, у Камінь-Каширській міській раді вирішили залучити їх до конкурсу проєктів місцевих ініціатив. 

— Сподіваємося, це буде корисною практикою. Адже таким чином можна не лише вирішувати проблеми соціально-економічного та екологічного характеру, створювати умови для сталого розвитку старостинських округів, а й розвивати співпрацю органів місцевого самоврядування, суб’єктів підприємницької діяльності та громадських організацій. Крім того чи не основним завданням конкурсу буде об’єднання ресурсів міської ради з іншими джерелами фінансування (не менше 10% від загальної суми витрат, необхідних для реалізації проєкту) для реалізації важливих завдань старостинських округів, — зазначає міський голова Віктор Пась.
Відтак на минулій сесії депутати міської ради прийняли відповідне рішення про щорічне проведення конкурсу та затвердили його положення. Відповідно до документу, основними напрямками, за якими старостинські округи можуть розробляти проєкти, є: зміцнення матеріально-технічної бази місцевих бюджетних установ соціально-культурної сфери; благоустрій населених пунктів; модернізація мереж водопостачання; підвищення енергоефективності громадських закладів, використання відновлювальних джерел енергії; розвиток фізичної культури і спорту; організація захисту громадського порядку, охорони навколишнього природного середовища; розвиток сільського зеленого туризму як складової розвитку територіальних громад шляхом належного облаштування агросадиб та відповідної інфраструктури; створення обслуговуючих сільськогосподарських кооперативів; поліпшення безпеки життя, зменшення вразливості адміністративно-територіальних одиниць від підтоплення, виникнення природних та техногенних катастроф.

Тетяна ПРИХОДЬКО.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *