Незалежна громадсько-політична газета

“Швидку” і автобус засмоктала піщана яма

6546

Уже не вперше транспортні засоби стають заручниками незадовільного стану доріг у напрямку сіл Полиці, Піщане, Великий Обзир та Верхи.

Зокрема, цій проблемі була присвячена наша публікація «Скільки ще автомобілі потраплятимуть у пастки?» від 8 липня ц.р. І якщо до цього мова велася здебільшого про пасажирські автобуси, то нещодавно абсурдність ситуації вийшла за межі – у піщаній ямі по дорозі до пацієнта опинився автомобіль “швидкої” допомоги.

Як повідомляють рятувальники Камінь-Каширського районного управління ГУ ДСНС України у Волинській області, сталося це, 21 липня після 22 години. Медики служби 103, які рухалися на виклик у село Великий Обзир, потрапили у яму-пастку на дорозі Полиці-Піщане. Автомобіль медиків на тверде дорожнє покриття надзвичайники витягнули за допомогою лебідки. І все б ніби нічого: ситуацію вдалося врегулювати, “швидка” поїхала далі. Але…
Чого варті гарно виписані чиновниками у столичних кабінетах реформи, якщо вони відірвані від реалій життя. Наприклад, чи відали вони, коли розробляли норматив прибуття “швидкої” до пацієнта за викликом, про стан місцевих доріг? З іншого боку, чого варті реформи і благі наміри, якщо на місцях, для прикладу, відповідальним за стан доріг (у нашому випадку — Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області), даруйте, плювати на те, встигне чи ні “швидка” прибути до хворого у визначений нормативом час через ями на автошляху, він виживе чи помре через запізнення медиків! Ось така у нас кульгава, безсистемна система влади. У підсумку ж страждають прості люди.
Днем раніше на цьому ж місці втрапив у халепу рейсовий автобус сполученням Луцьк-Великий Обзир. Він загрібся у ямі в пісок так, що без сторонньої допомоги не зміг вибратися. Більше години маршрутка простояла у пастці. Хтось із пасажирів шукав альтернативу, аби якось дістатися додому, а інші терпляче чекали… На щастя, прибули на виручку працівники 8-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Каменя-Каширського, які своїм авто витягнули автобус на рівний шлях.

Іванна ВЕЛИЧКО.

IMG-4e3a4b799f726316646c3b6a60121e8c-V

ПУБЛІКАЦІЇ, СИТУАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *