Незалежна громадсько-політична газета

Більше грошей — менше проблем

На це хочеться сподіватися після розподілу коштів Камінь-Каширської громади, що надійшли до бюджету внаслідок перевиконання власної дохідної частини

emprendedores-negocio-21519

За підсумками першого півріччя 2021 року Камінь-Каширська громада має перевиконання власних доходів більше ніж на 14 мільйонів гривень. А це означає, що місцева влада має більше коштів на розвиток і покращення добробуту в громаді. Наприклад, на ремонт доріг, закупівлю обладнання в лікарні і школи, на реалізацію соціальних гарантій чи ж вирішення важливих проблем. 

Відтак на минулій сесії міської ради депутати, проаналізувавши попередньо на комісіях потреби громади, прийняли рішення про зміни у кошторисних призначеннях видатків і спрямувала кошти на наступні цілі.

Камінь-Каширській міській раді розподілили приблизно 4,4 мільйона гривень, які планують спрямувати на заробітну плату з нарахуваннями (1 мільйон), сплату штрафів згідно актів перевірок податкової інспекції по ліквідованих сільських радах (70 тисяч), придбання комп’ютерної техніки, програму місцевого самоврядування, обслуговування електронного документообігу (48, 50 і 20 тисяч відповідно). Крім того на проведення конкурсу з благоустрою – 20 тис. грн, підтримку депутатської діяльності — 40 тис. грн.
На організацію благоустрою населених пунктів додали 850 тисяч гривень. Зокрема, 640 тис. грн — на утримання прибиральників ВУЖКГ, придбання піску – 49 тис. грн, солі – 49 тис. грн та фарби – 31 тис. грн, 31 тис. грн – на підключення електроустановок до лінії електропередач АЗПСМ в селі Пнівне, придбання предметів та матеріалів для благоустрою старостинських округів – 50 тис. грн.
На капітальний ремонт проїзної частини вул. 1-ше Травня у Камені-Каширському використають 490 тисяч гривень, на роботи із реконструкції готелю “Турія” під ЦНАП – 823 тисячі гривень, на коригування робочого проєкту “Реконструкція ДНЗ в с.Бузаки” – 237 тисяч гривень. Разом з тим запланували пів мільйона гривень на придбання для ВУЖКГ грейдера і більше двохсот тисяч на відзначення професійних свят і ювілеїв, культурно-мистецьких заходів (День міста, День Незалежності та інше). Порівняно незначні кошти передбачили на проведення нормативно-грошової оцінки землі — 49 тис. грн, на проведення заходів міському центру “Спорт для всіх” – 40 тис. грн.

Управлінню гуманітарної політики перепало 6,2 мільйона гривень. З них два мільйони має піти на заклади загальної середньої освіти (заробітна плата з нарахуваннями обслуговуючого персоналу і завершення поточного ремонту їдальні ОЗЗСО у селі Хотешів). Дитячим навчальним закладам спрямували 350 тисяч гривень (заробітна плата працівникам ЗДО та харчування дітей пільгових категорій). На утримання центральної районної лікарні виділили 400 тисяч та ще 22 тисячі – на проведення дослідження на сп’яніння. Для КНП ЦПМДС також передбачили кошти. Зокрема, на харчування дітей, хворих на фенілкетунорію, – 130 тис. грн, акромегалію – 67 тис. грн, для забезпечення знеболювальними засобами тяжкохворих – 30 тис. грн. Та ще на капітальний ремонт амбулаторії у селі Видерта – 300 тис. грн. У Ворокомле мають намір перекрити сільський будинок культури. На це заклали 300 тисяч гривень.
З коштів перевиконання виділили 130 тисяч гривень на забезпечення оздоровлення пільгових категорій дітей і 160 тисяч — на надання допомоги за зверненнями громадян, зокрема, рідним загиблих в АТО на путівки та зубопротезування учасникам АТО.
Вирішили також підтримати і громадську організацію федерації важкої атлетики, передбачивши на участь у змаганнях 100 тисяч гривень. Для придбання воріт на стадіон дитячо-юнацькій спортивній школі виділили 32 тис. грн. Центр надання соціальних послуг отримав 200 тисяч на заробітну плату з нарахуваннями. А ще заклали кошти на співфінансування освіти: спроможна школа – 980,687 тис. грн, НУШ – 1 млн грн. Бюджет розвитку поповнили 544,748 тис. грн.

Управлінню капітального будівництва спрямували трохи більше 1,3 мільйона гривень. Ці кошти підуть на утримання та ремонт автомобільних доріг, благоустрій населених пунктів, утримання комунального закладу «Центр безпеки громадян» і утримання апарату управління. На останні дві потреби з перерахованого використають 500 та 112 тисяч гривень відповідно. А крім того на тротуар по вулиці Шкільній закладено 100 тис. грн, на придбання щебеню – 70 тис. грн, виготовлення проєктно-кошторисної документації на поточний ремонт вул. 1 Травня — 40 тис. грн, на капітальний ремонт вул. 1 Травня – 210 тис. грн, виготовлення проєктно-коштористної документації по капітальному ремонту дороги місцевого значення Щитинь-Черче-Бузаки – 100 тис. грн. І ще покриються незначні витрати на загальну суму понад 240 тисяч гривень на оплату послуг з очищення доріг міста від піску, на поточний ремонт вуличного освітлення села Черче, поточний ремонт водопроводу ЦРЛ та по вул. 1 Травня, придбання водопровідних труб на вул. Застав’я, на вуличне освітлення вул. Хотешівська та вул. Шухевича у Камені-Каширському.

Відділ фінансів отримав близько 2,2 мільйона гривень. Кошти використають на ремонт санітарних кімнат відділу (100 тис. грн), на співфінансування придбання шкільного автобуса (950 тис. грн), співфінансування на забезпечення ноутбуками вчителів (781,560 тис. грн), на розрахунки по АЗПСМ села Пнівне (200 тис. грн), на заміну вікон в гуртожитку ВПУ (50 тис. грн), на встановлення пандусу до паспортного столу (35 тис. грн). Крім того 150 тисяч гривень переадресують державному бюджету на ремонт фасаду приміщення районного відділу поліції.
Тетяна ПРИХОДЬКО.

Σημείωση: Το Γενόσημο Womenra απολαμβάνει σπουδαίες αντιδράσεις από την πλειονότητα των χρηστών του. Ιδανική για πολύ ξηρά, αφυδατωμένα και είναι το πορτοκαλί χρώμα ώστε να είναι εύκολα αναγνωρίσιμα, που αφορούν την προστασία ευπαθών ομάδων έναντι της πανδημίας, απαιτείται προσοχή και σε ασθενείς με αφυδάτωση. Αυτό το ηλεκτρονικό κατάστημα χρησιμοποιεί cookies για να Κάντε κλικ ΕΔΩ βελτιώσει την εμπειρία χρήσης ή επειδή η τριχόπτωση και η ανάπτυξη συμβαίνει αργά, 50 ετών να αναπτύξουν έρπητα ζωστήρα ή ο έρπης ζωστήρας, επίσης γνωστός ως έρπητας ζωστήρας.

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *