Незалежна громадсько-політична газета

Карпилівські школярі відвідали музей Лесі Українки у Колодяжному

Територія садиби Косачів у минулі вихідні перетворилася на місце просвітництва та культурних розваг. Побувати тут депутат Сошичненської сільської ради Віктор Семенюк запропонував підростаючому поколінню.

unnamed (1)Організатор невеличкої турпоїздки спланував для дітей насичену програму, в рамках якої вони змогли ознайомитися більш ніж із чотирма тисячами різних експонатів музею Лесі Українки. Тут представлені фотографії, листи, збережені предмети побуту родини, видані твори Олени Пчілки та Лесі unnamed (6)Українки, етнографічні та культурні експозиції Волині. Школярі оглянули максимально точно відтворені інтер’єри різних приміщень будинку, в тому числі і робочого кабінету письменниці.
unnamed (2)Із приміщень, пронизаних духом тодішньої поетичної еліти, екскурсія перемістилася на подвір’я музею, де гостям продемонстрували виставу-казку та пригостили фірмовим українським борщем, приготованим за авторським рецептом бренд-шефа мережі ресторанів на Волині Юрія Хазіпова.
unnamed

— Національно-патріотичне виховання молоді завжди є важливим аспектом у формуванні особистості кожного українця. Відтак перебуваючи у стінах навчального закладу у Карпилівці на святі останнього дзвоника, я пообіцяв землякам розважити їх, так би мовити, у культурному плані. А тому і організував для них поїздку до літературно-меморіального музею. Відвідавши його, діти отримали безліч позитивних емоцій, були кожну хвилину зайняті пізнавальними розповідями про життя і творчість шанованої поетеси. А на завершення мандрів мали ще й трохи релаксу: відвідали екоферму у с. Тойкут, — зауважив Віктор Семенюк.
Він пообіцяв, що такі чудові традиції, що сприяють об’єднанню української нації, розповідають історію краю, будуть продовжуватися і надалі, пообіцяв депутат.
Леся МІНІБАЄВА.

ПУБЛІКАЦІЇ, З історії краю

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *