Незалежна громадсько-політична газета

У Свято-Благовіщенському храмі села Раків Ліс освятили національний прапор

Приурочили це до 25-ї річниці із дня ухвалення Конституції України.

unnamed (3)На подвір’ї церкви зібралася православна громада села, називаючи цю подію по праву історичною. Участь у святковому заході взяли голова районної ради Віктор Сус та староста Раковоліського старостинського округу Інна Півень.
Жовто-синє знамено отримало новий статус церковного звеличення вперше серед усіх храмів ПЦУ Камінь-Каширської громади. За словами настоятеля церкви отця Миколи Смолярчука, чин, що його звершував сам протоієрей, походить із благословіння митрополита Київського і всієї України Епіфанія. Сутність церемонії полягає у вираженні національної ідентичності та формуванні образу храмів Православної церкви України.
unnamed (2)— Свого часу у митрополита Епіфанія запитали: як відрізнити за зовнішніми ознаками будівлю храму, що належить ПЦУ, від церков інших православних течій? Тоді він відповів, що біля кожної святині митрополій ПЦУ має височіти національний стяг. Таким чином наша релігійна громада пристала на ініціативу предстоятеля — освятити знак державного символу незалежності і відваги. Шануймо права та свободи, які дані нам Господом та гарантовані Конституцією, однак не забуваймо про відповідальність і служіння рідній державі Україні, — підкреслив Микола Смолярчук.
unnamed (10)Після освячення жовто-синій жваво замайорів на щоглі храмового подвір’я. На знак вшанування знамена присутні на заході виконали духовний гімн, відомий під назвою «Боже великий, єдиний, нам Україну храни».
Леся МІНІБАЄВА.

ПУБЛІКАЦІЇ, Духовні грані

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *