Незалежна громадсько-політична газета

Приз — екскурсія до Республіки Польща

с1Таку нагороду здобула семикласниця  НВК № 2 міста  Каменя-Каширського  Ольга Птачик за перемогу в конкурсі декламаторів польської поезії

Нещодавно в обласному центрі відбувся щорічний обласний етап конкурсу декламаторів польської поезії імені Юліуша Словацького. Більше 50 учнів, які вивчають польську мову у загальноосвітніх навчальних закладах і товариствах польської культури, стали його учасниками. Наш район гідно представляла учениця 7-А класу НВК № 2 м. Каменя-Каширського Ольга Птачик. Вона продемонструвала навички виразного читання, правильність мови, стала призером конкурсу, здобула друге місце та путівку на всеукраїнський етап цього конкурсу, який відбувався в місті Кременець.

Наставником здібної юнки є вчителька Наталія Едуардівна Дмитрук. Приємно, що під її керівництвом Ольга Птачик вже вдруге поспіль потрапляє до когорти переможців цього свята польської поезії, яке проводиться передовсім, аби вшанувати ім’я Юліуша Словацького — одного з найвидатніших представників слов’янської літератури, поета, драматурга. Він, до речі, є нашим земляком, народився 4 вересня 1809 року в місті Кременці, яке в той час територіально належало до Волині. Нагородою для здібної учениці є диплом учасника конкурсу та екскурсія до Республіки Польща.

Олесь Федорович. 

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *