Незалежна громадсько-політична газета

Безпечний випускний 2021: як святкуватимуть його школярі району?

Цьогоріч навчальні заклади Камінь-Каширського району закінчують 1304 учні одинадцятих класів. Із них найбільше випускників у ліцеях Камінь-Каширської ОТГ — 563, на Маневиччині — 294, на Любешівщині — 308, у Сошичненській громаді — 85, у Прилісненській ОТГ — 54.
Прикладів того, як у наш час провести підсумкове урочисте свято, аби воно стало незабутнім для випускників, є безліч. Від традиційного заходу з концертом у стінах школи, вечері в ресторані — до туристичних походів чи поїздок за кордон.

12-12

Тож попри карантин вчителі, батьки і, звісно, самі одинадцятикласники прагнуть зробити все для того, аби прощання з альмаматер відбулося найцікавіше — з ноткою креативу та яскравими враженнями на довгі післяшкільні роки.
За інформацією керівників освітніх закладів, офіційна частина випускного в усіх без винятку ліцеях району стартуватиме з традиційної лінійки (щоправда в різні дні), де уже колишнім школярам вручатимуть атестати зрілості. Як запевняють в адміністраціях навчальних установ, проводити урочистості планується з дотриманням усіх протиепідемічних норм. Зокрема, до участі в заході, що проходитиме на шкільному подвір’ї, окрім батьків не допускатимуть інших відвідувачів.
Традиція відвідування випускниками богослужіння закріпилася у багатьох школах району. Відтак і цьогоріч випускники разом із вчителями, батьками, наслідуючи звичай, проситимуть у Господа милості і допомоги перед початком самостійного та відповідального етапу в своєму житті.
Усе ж відзначати неофіційну частину заходу — прощальний шкільний бал — більшість випускників воліє в атмосфері ресторану. На переконання одинадцятикласників, врочистий одяг, пишні сукні та вишукані зачіски якраз доповнять святкування. Натомість є випадки, коли учні категорично відмовляються від ошатних предметів гардеробу, обираючи фуршет на природі поблизу водойм.
Тим часом, новомодну тенденцію, запроваджену окремими випускниками минулих років, що передбачає туристичні подорожі замість традиційного бенкету, підтримали хіба що у кількох загальноосвітніх навчальних закладах. Так, окремі учні ліцеїв Сошичненської громади, вихованці Камінь-Каширського ліцею №2 замість традиційного гуляння обрали враження від побаченого у цікавих та захопливих мандрах. Таку думку поділяють і деякі випускники Маневиччини та Любешівщини. Організовуючи подорож мрії, у планах вчорашніх одинадцятикласників — підкорити Говерлу, відчути досі незвідану силу і велич Карпат.
Леся МІНІБАЄВА.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *