Незалежна громадсько-політична газета

У Камінь-Каширській ЦРЛ обладнали кисневу станцію

Тепер пацієнти медзакладу у разі потреби мають змогу безперебійно отримувати  продукт дихання, яким є кисень.

У процесі боротьби з пандемією COVID-19 далася взнаки системна проблема, що стосується стаціонарного лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою. Йдеться про кисневе забезпечення закладів охорони здоров’я. Камінь-Каширська районна лікарня була однією серед таких.

unnamedА ось днями тут введено в експлуатацію нову кисневу станцію, що може одночасно забезпечити киснем 38 пацієнтів. Протяжність трубопроводу нової мережевої установки становить 400 метрів. Це дозволяє подавати кисень хворим на COVID-19 в реанімаційному, приймальному відділеннях, інфекції та травматології.
Принцип роботи нового обладнання доволі простий, але ефективний. Власна система генерації поглинає кисень з навколишнього середовища і з допомогою двох компресорів подає його під високим тиском централізованою системою трубопроводів по усій лікарні. Продуктивність станції — вироблення 85 літрів кисню за хвилину.
Киснева станція (на відміну від кисневого резервуара) є безпечною з протипожежних міркувань. Тож її розмістили в окремому нещодавно відремонтованому приміщенні.
2

Забезпечення хворого киснем, безпосередньо у палаті, здійснюється за допомогою пристрою, що являє собою скляний резервуар з флоуметром, який використовується для контролю швидкості потоку газу із центральної системи подачі.
Як повідомила директорка медустанови Людмила Потягайло, минулого року виготовили відповідний проєкт з метою створення технологічного комплексу для залежних від кисню хворих. А нині обладнання іноземного виробництва запустили в дію. Тепер завдяки тому, що станція є автоматизованою системою, немає необхідності залучати людські ресурси.
У випадку аварійної ситуації, як то припинення електропостачання, на станції є запасні кисневі балони, які можна швидко під’єднати до мережі. До моменту облаштування в медустанові даної станції хворих забезпечували киснем за допомогою кисневих концентраторів.

Леся МІНІБАЄВА.

ПУБЛІКАЦІЇ, ЗДОРОВ'Я

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *