Незалежна громадсько-політична газета

Сьогодні молодь відвідує важкоатлетичний спортивний зал частіше, ніж дискотеки

Упродовж останнього десятиліття важка атлетика на Камінь-Каширщині сягнула піку популярності

20210419_172552Не так давно камінь-каширцям вдалося створити гарну базу для проведення занять з важкої атлетики – сучасну, добре обладнану спортивну залу. Є і досвідчені вчителі, які вміють зацікавити молодь і знають, як виховати з них зірок світових помостів. Йдеться про тренерський дует братів Валентина та Богдана Андрусів – у минулому професійних спортсменів, які вже кілька років займаються підготовкою наших штангістів і досягли в цьому помітних результатів. За той короткий час, що Андрусі провадять тренування, їх учні ставали призерами, чемпіонами, районних, обласних, всеукраїнських важкоатлетичних чемпіонатів, кубків, національними рекордсменами, а четверо підопічних талановитих тренерів навіть потрапили до складу національної збірної команди України. Це вихованки Камінь-Каширської дитячо-юнацької спортивної школи Марія Чмух, Олександра Чмух, Катерина Малащук і Софія Козак. Таке високе право вони заслужили наполегливою працею та вагомими спортивними перемогами. У свої п’ятнадцять Валерія є майстром спорту України. Виконала норматив, який дає право на присвоєння аналогічного звання, і Олександра Чмух. В активі дівчини сім рекордів на турнірах всеукраїнського рівня. Натомість Софія Козак – кандидат у майстри спорту України. Найближчим часом, а саме наприкінці серпня, атлетки району в складі української важкоатлетичної збірної будуть підкорювати юніорський Чемпіонат Європи, що пройде в Польщі.
Подають гарну надію і юні спортсмени-важкоатлети Марія Чмух, Богдан Назарчук, Олександр Чмух. Вони теж є кандидатами у майстри спорту, здобули багато нагород. Стараються не відставати від когорти чемпіонів і інші член чималої важкоатлетичної команди.
Поки ми щиро тішимося здобутками, до полку штангістів продовжує прибувати поповнення. За словами Володимира Сінчука, голови громадської організації “Федерація важкої атлетики Камінь-Каширського району”, яка опікується спортсменами і сприяє розвитку місцевого важкоатлетичного спорту, відколи діє секція, доєднатися до неї виявили бажання понад триста школярів. Значна частина із них відвідує заняття. Це передусім засвідчує якісну роботу тренерів. Не менше посприяло і те, що втретє поспіль обласний важкоатлетичний чемпіонат відбувається саме у Камені-Каширському. І призові місця на ньому виборюють не приїжджі, а місцеві спортсмени. Тепер от, додає Володимир Володимирович, замахнулися важкоатлети організувати в Камені Чемпіонат України, бо впевненні – зуміють, достатньо є сил і, головне, наявні хороші умови для цього: приміщення, обладнання, спортінвентар. Наразі справа лише за тим, чи погодить Всеукраїнська федерація важкої атлетики подібну ініціативу та чи підтвердять своїми висновками її експерти здатність камінь-каширців провести настільки серйозні спортивні змагання.
Олександр ПРИЙМАК.

ПУБЛІКАЦІЇ, Спорт

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *