Незалежна громадсько-політична газета

Садили ліс, відновлювали природу

Досі порожні ділянки лісових масивів Камінь-Каширщини минулої п’ятниці зазеленіли. Працівники лісових господарств, учнівська молодь, активісти, представники влади долучилися до всеукраїнської акції “Створюємо ліси разом”.

unnamed (5)

Так, площі, зайняті лісовими культурами, зокрема, у ДП СЛАП “Камінь-Каширськагроліс” поповнилися 4 гектарами посадок, на яких висаджено 25,8 тисячі сіянців та саджанців сосни і берези. А ось у ДП “Камінь-Каширське лісове господарство” заліснено 5,2 гектара, на яких мають прижитися понад 30 тисяч сіянців.
Свій внесок в озеленення громади зробили і шкільні лісництва, зокрема, Раково-Ліське та Полицівське. Відтак з допомогою учнів цих ліцеїв висадили на ділянці майже три гектари 16 тисяч сіянців берези та сосни.
unnamed (2)

Весняно-посадкову кампанію підтримали і школярі Воєгощанського ліцею, створивши “Алею випускників” на згадку про добру справу.
Відтепер ростиме ліс і на місці піщаного кар’єру у селі Нуйно. Попередньо на ділянці площею у понад гектар провели рекультивацію, затим заліснили її 10 тисячами сіянців сосни, дуба та берези. Нуйнівські лісівники спільно із мешканцями села провели підготовку грунту, забезпечили посадковим матеріалом.
unnamed (1)

Новому лісовому масиву дали початок і на Любешівщині. Тут у межах ДП “Любешівське лісомисливське господарство” заліснено більше 100 гектарів, на 30 гектарах проведено сприяння природному поновленню. На цих площах висаджували переважно сіянці сосни та берези повислої.
Крім того лісівники ДП СЛАП “Любешівагроліс” посадили лісових культур на площі понад 180 гектарів.
Природу відновлювали також і на Маневиччині. До справи тут взялися депутати Волинської обласної ради, представники апарату органу самоврядування та духовенство. Три гектари молодняку висаджено в межах Галузійського лісництва.
unnamed (3)

Активно велася робота і в ДП “Поліське лісове господарство”. Тут використали чи не найбільше посадкового матеріалу — мільйон саджанців сосни, берези, дуба, модрини, вільхи та ялини. Працівники Маневицького та Гродоцького лісових господарств висадили лісові культури більш як на 10 гектарах.

unnamed

Цього дня до акції долучилися працівники Камінь-Каширської РДА на чолі з головою Ольгою Ващук, райвідділу поліції,
камінь-каширських лісових господарств.

Леся МІНІБАЄВА.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *