Незалежна громадсько-політична газета

Дикого звіра у лісі стало більше

Людині інколи доводиться вдаватися до різноманітних вигадок, аби ближче розгледіти захоплюючий і дивовижний світ дикої природи. Для прикладу, ДП «Маневицьке лісове господарство» вирішило поспостерігати за життям лісової фауни за допомогою прихованих фотокамер з датчиком руху.

Такий фото моніторинг із застосуванням двох відеопристроїв, за інформацією господарства, здійснюється на території Галузійського лісництва. А мешкають тут кабани, козулі, зайці, лисиці й інші дикі тварини. Тож за допомогою прихованих фотокамер тут мають можливість спостерігати і за популяцією звірів.
Тим часом на території мисливських угідь, що розташовані у Клітицькому лісництві ДП «Камінь-Каширське лісове господарство», козулі дуже часто потрапляють людям на очі. За словами районного мисливствознавця Анатолія Монця, останніми роками їхня популяція тут значно зросла. Тваринам намагаються створити якомога сприятливіші умови для життя. Торік, наприклад, на козуль в угіддях навіть не проводили полювання, хоч і мали дозвіл на відстріл 5 особин. Пильно стережуть лісових мешканців від браконьєрів. Цього року лісова охорона спіймала уже чотирьох осіб, які здійснювали незаконне добування диких тварин. А загалом в мисливських угіддях ДП «Камінь-Каширське лісове господарство» на теріторії Клітицького та Добренського лісництв на площі 11,733 тисячі гектарів живе 108 козуль, 37 диких кабанів, 2 лосі, 60 зайців, до 20 лисиць та ін. За словами лісівників, ще років десять тому про таку кількість звірів тут могли лише мріяти.
kosulja-zima-2

Тетяна ПРИХОДЬКО.

 

ПУБЛІКАЦІЇ, Милосердя

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *