Незалежна громадсько-політична газета

Ще один крок медицини району до європейських стандартів

9.У Камінь-Каширській ЦРЛ розпочало роботу єдине в районі оновлене (реконструйоване) приймальне відділення. Відтепер воно має назву “Відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги”.

2Оновлене приймальне відділення оснащене медичним устаткуванням згідно із сучасними вимогами, де є УЗД, рентген-апарат, лабораторне та ендоскопічне обладнання, дифібрилятори, кардіомонітори, комп’ютерний томограф.

unnamed (9)1Завдяки президентській програмі “Велике будівництво”, що передбачає реалізацію проєктів з покращення матеріально-технічної бази та ремонтів опорних закладів охорони здоров’я України, якісну медичну домогу отримають пацієнти, а медперсонал — комфортні умови праці. Відтак і на Камінь-Каширщині запрацювало приймальне відділення як структурний підрозділ багатопрофільної лікарні, в якому цілодобово забезпечується надання екстреної медичної допомоги. У новому форматі воно призначене для прийому та госпіталізації планових і ургентних хворих, а також для надання невідкладної допомоги. Усе відповідно до європейських стандартів.
unnamed (7)unnamed (4)unnamed (3)Відділення має устаткування і обладнання, яке затверджено МОЗ України для всіх приймальних відділень згідно з проєктом “EMERGENCY 2020”. Окрім УЗД та рентген-апарату, ендоскопічного обладнання, кардіомоніторів, дифібриляторів та лабораторного обладнання, для медичного закладу придбано комп’ютерний томограф. Усе це діятиме на базі згаданого відділення ( на жаль, на час виходу номера ще не все обладнання розпаковане і встановлене. Тож із часом ми повернемося до цієї теми). До того ж тут зосереджена операційна для амбулаторних пацієнтів, гіпсовочна. Нововведенням є палата інтенсивної терапії, обладнана сучасною медичною апаратурою та забезпечена централізованою подачею кисню.
— Мешканців району прийматимуть у хороших умовах, а діагностику здійснюватимуть на сучасному обладнанні, — каже головна лікарка установи Людмила Потягайло. — Сьогодні на площі у майже 700 квадратних метрів (раніше приймальне займало 435 кв м) проводиться госпіталізація планових хворих за направленням поліклініки, сімейних лікарів. Пацієнтам, які поступають в ургентному порядку, медичну допомогу надають чергові лікарі відповідного профілю і, в разі необхідності, забезпечують консультації суміжних спеціалістів, — зауважила Людмила Адамівна.
Для покращення якості обслуговування пацієнтів відділення має у своєму складі два медичних пости, реєстратуру для самозвернень: тут заповнюються усі медичні документи. Крім того облаштовано кабінетами гінеколога, ендоскопіста, отоларинолога, тощо. Виділено просторе приміщення для проведення комп’ютерної томографії. Приміщення оснащено трьома санвузлами, кімнатою гігієни. В його встановлено санітайзер — пристрій з сенсорним механізмом для обробки рук дезрозчином.
Для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп облаштовано пандус за сучасними вимогами державних будівельних норм щодо інклюзивності будівель. Відтак без значних зусиль це дасть змогу транспортувати хворого з особливими потребами. Збоку споруди створено можливість заїзду автомобіля “швидкої” допомоги, медики матимуть пульт для відчинення дверей. Тож ця зручність дозволить доставити хворого безпосередньо в приміщення відділення.
До слова, на реалізацію проєкту витрачено 5 мільйонів 700 тисяч гривень.

Леся МІНІБАЄВА фото автора.

ПУБЛІКАЦІЇ, ЗДОРОВ'Я

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *