Незалежна громадсько-політична газета

“Аж в серці кров закипіла, коли побачила, як страждає те бідове дитя”

Так нещодавно мовила, зателефонувавши до редакції “Полісся”, мешканка села Грудки Євдокія Тимошик, яка попрохала допомогти розшукати контактні дані студії відомої телевізійної програми “Стосується кожного”. 

На програмі Стосується кожногоЗвісно, спілкуючись з читачкою, ми не могли не запитати, чому жінка вирішила потурбувати наших колег-медійників. Ось тут і з’ясувалися цікаві факти. Виявляється, переглядаючи один із випусків згаданого ток-шоу, вона перейнялася щемливою історією 11-річного Богдана Волегова (на фото він разом із татом) у студії телеканалу. Хлопчина має на ніжці страшні рани. Останнім часом болячки турбують дитя все більше. Як пояснила запрошена на програму експерт–лікар-дерматолог Ірина Луженецька, яка здійснила фаховий огляд Богданчика, причиною хвороби є мутація генів. Зарадити цьому може лише серйозне лікування із застосуванням різноманітних медикаментозних препаратів.
рОднак, за словами пані Євдокії, їй відомий дієвий спосіб, що зцілить хлопчину, або хоча б не дозволить захворюванню прогресувати. При тому не обов’язково використовувати гори ліків. Усього-навсього потрібно намастити уражене місце помічним засобом, приготованим за давнім рецептом.
До речі, працівники районки радо допомогли Євдокії Тимошик знайти контакти до телевізійників. А вже пізніше дізналися, що жінці так і не вдалося додзвонитися до них. Тож усі клопоти з розшуку хлопчика лише за одним іменем і прізвищем газетярі районки взяли на себе. І не безуспішно. Напередодні виходу цього номера ми довідалися, що Євдокія Тимошик нарешті поспілкувалася із батьком Богданчика і повідала йому свій секрет лікування дитини.По голосу було чутно, що Євдокія Петрівна щиро хоче зарадити біді зовсім незнайомого хлопчини. Тому в редакції “Полісся” ми уважно вислухали розказане жінкою. А повідала співрозмовниця таке. Відомий їй засіб, за слова нашої читачки, ефективно сприяє лікуванню подібної до Богданчикової недуги, загоює рани. З аналогічною проблемою не раз боролися в родині Євдокії Тимошик. Зокрема, приготованими власноруч ліками вона “вивела” болячки, які утворилися на верхній повіці в сина. Натомість матір селянки ними гоїла руку. Основою засобу є плацента, взята у породіллі, що вперше народжує. Так, ви правильно прочитали, плацента. Відторгнений під час пологів тимчасовий ембріональний орган розминають до стану своєрідної мазі, яку потім використовують з лікувальною метою. Сам рецепт, каже 70-річна пані Євдокія, дізналася колись від старших людей.
– Треба взяти плаценту первородки, подавити пальцями і намастити рану. На жаль, повністю хлопчик від тої проблеми не позбудеться. Якби зробили раніше, в більш ранньому віці, то могла та болячка взагалі минути. У мене в сина подібне було на верхній повіці, то нам вдалося вилікувати рани після того як почали мастити згаданим засобом. Також у моєї мами після застосування засобу рана на руці перестала рости, – розповідає жінка.
Наскільки дієвий описаний засіб, ми не беремося стверджувати. Довіримося словам Євдокії Петрівни. Хоча, коли взялися досліджувати Інтернет щодо цієї теми, то виявили багато препаратів на основі плаценти, що, серед іншого, рекламуються як помічні для заживлення ран, при інфекціях, тощо. Тож, хто знає, можливо порада читачки дійсно слушна. Спробувати варто.
У ході бесіди дізналися журналісти також про ще один момент, який зближує цих двох людей – пенсіонерку з поліського села та хлопчика з телеекрану. Як і в Богдана, так і Євдокії Петрівни, – непроста доля. Кожен із них втратив близьких. Богданчик зростає без матері, а пані Євдокія – трирічною втратила батька. Життя постійно підкидало їй випробування. За свій поважний вік добре пізнала ціну заробленого шматка хліба, тяжко працювала дояркою в місцевому колгоспі.
Іван ВИШИВАНИЙ.

ПУБЛІКАЦІЇ, ДОЛІ ЛЮДСЬКІ, ЗДОРОВ'Я

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *