Незалежна громадсько-політична газета

Найкраще про харчування дошкільнят дбають у Прилісненській і Маневицькій ОТГ

Харчування діток у закладах дошкільної освіти Камінь-Каширського району у 2021 році коштуватиме по-різному. Найдешевші обіди готуватимуть малюкам у Любешівській громаді. Найдорожчими вони будуть у Прилісненській. При чому в окремих ОТГ оплачуватимуться  переважно  із батьківської кишені.

харчування

фото ілюстративне

Для прикладу, у Камінь-Каширській, Сошичненській та Любешівській громадах харчування у дитячих садках відбуватиметься 100-відсотково за батьківські кошти. Коштами місцевих бюджетів фінансуватимуться обіди лише для певних категорій. Зокрема, Камінь-Каширська міська рада звільнила від оплати за харчування дітей-сиріт; дітей, позбавлених батьківського піклування; дітей з інвалідністю; дітей загиблих учасників АТО(ООС); дітей, батьки яких брали та/або беруть участь у бойових діях в зоні АТО(ООС). Для всіх інших вартість встановлена на рівні 22 гривні за один день для дітей віком від 3-х років та 25 гривень — для дітей від 3-х років. У Сошичненській громаді батьки наразі також здійснюють плату у 100-відсотковому розмірі. У дитсадках Любешівської громади вартість харчування однієї дитини дошкільного віку у день встановлена в розмірі 22 гривні. Щоправда для батьків, які мають трьох і більше дітей, за харчування встановлена пільга у розмірі 50 відсотків. Коштами місцевої казни тут також покриватимуться витрати на харчування дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», дітей з інвалідністю, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-сиріт. А також дітей учасників АТО (операції об’єднаних сил), які на даний момент перебувають в зоні проведення операції об’єднаних сил, і дітей, батьки яких загинули в зоні проведення АТО (ООС).
А от у Маневицькій селищній та Прилісненській сільській радах оплачуватимуть обіди не лише діткам пільгових категорій, а й частково всім іншим. Наприклад, у Маневицькій громаді батькам доведеться оплачувати 60 відсотків від вартості харчування. А у Прилісненській, де вартість харчування встановлена у розмірі 26 гривень, – лише 50 відсотків. Відтак жителям колишніх Тоболівської та Новочервищанської сільських рад, які доєдналися до прилісненців, навіть пощастило – раніше вони доплачували 70 та 100 відстоків відповідно. Зауважимо, що жителям колишньої Броницької сільради, котра увійшла до Камінь-Каширської міської ради, навпаки тепер доведеться платити більше: замість 50 відсотків – 100.
Тетяна ПРИХОДЬКО.

ПУБЛІКАЦІЇ, Влада

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *