Незалежна громадсько-політична газета

Камінь-Каширщина «помаранчева», сусіди – «червоні»

5f5a4b8f12370

На території Волині, як і в Україні вцілому, не залишилося «зелених» та «жовтих» рівнів епіднебезпеки. Ось уже кілька тижнів Камінь-Каширщина перебуває у «помаранчевій» карантинній зоні, найближчі сусіди – Любешівщина та Маневиччина – минулого тижня потрапили у «червону», а в разі збереження тенденції щодо погіршення епідемічної ситуації і недотримання протиепідемічних норм з понеділка до «червоного» рівня епідемічної небезпеки також може потрапити Ратнівщина. Загострена ситуація і в Ковелі.

У порівнянні з попереднім тижнем, за останні 7 днів кількість хворих в регіонах зросла фактично вдвічі. Так, за попередній тиждень на Камінь-Каширщині зареєстрували 110 нових випадків інфікування. На карті поширення коронавірусу, зокрема, з’явилося cело Волиця. Загалом від початку поширення COVID-19 на теренах краю захворювання лабораторно підтверджено у 665 камінь-каширців.
Тим часом на Любешівщині за тиждень зареєстрували 169 нових хворих, 1 людина померла. За час спостережень у цій частині укрупненого Камінь-Каширського району позитивні результати лабораторних тестів, що підтверджують COVID-19, отримало 654 особи.
За останні 7 днів коронавірус підтвердився у 161 жителя Маневицького району (в його первісному складі), в цілому за час поширення пандемії – у 852 осіб.
Через нещодавні протести підприємців члени Державної комісії ТЕБ та НС підтримали запропоновані ОДА пом’якшення карантинних обмежень, що діятимуть на територіях «червоної» зони. Наразі тут дозволено роботу суб’єктів господарювання у сферах громадського харчування, торговельного і побутового обслуговування, але з дотриманням суворих протиепідемічних вимог. Окрім цього, дозволено роботу закладів освіти, однак заборонено приймання відвідувачів в закладах розважальної діяльності.
Іванна ВЕЛИЧКО.

ЗДОРОВ'Я

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *