Незалежна громадсько-політична газета

Кількість «червоних» зон карантину може зрости

IMG_2364

Днями Україна знову встановила сумний рекорд – 9524 хворих на коронавірус за добу. З огляду на ситуацію, Кабмін обмірковує варіант посилення карантинних обмежень. Наразі розглядають декілька сценаріїв – від введення карантину вихідного дня до запровадження комендантської години. Нові обмеження можуть ввести уже з наступного тижня.

Не зовсім обнадійлива ситуація і на Камінь-Каширщині. Якщо за попередній тиждень зареєстрували 51 новий випадок інфікування, то за останні сім днів ця цифра сягнула позначки 66 осіб. Значно розширилася і географія поширення вірусу SARS-CoV-2. Зокрема, вперше зареєстрували хворих у селі Пнівне. Наразі завершилося дистанційне навчання в Камінь-Каширському вищому професійному училищі, запроваджене в жовтні у зв’язку з пандемією. В усіх закладах освіти району навчання проходить у звичному форматі. У підсумку, за весь період спостереження COVID-19 лабораторно підтверджено у 555 камінь-каширців. Одужало 485 осіб.
Тим часом на Любешівщині за тиждень додалося 58 хворих, 1 людина померла. Загалом за час поширення пандемії у цій частині укрупненого Камінь-Каширського району зареєстрували 485 хворих. На крайньому засіданні регіональної комісії питань ТЕБ та НС т.в.о. начальника управління охорони здоров’я ОДА Людмила Тимощук повідомила, що у КП «Любешівська центральна районна лікарня» наразі спостерігається перезавантаженість ліжок. Аналогічні проблеми спостерігаються по всій Волині попри те, що за останній тиждень в області знову збільшили кількість ліжок для хворих на СOVID-19. До речі, у тимчасовий інфекційний госпіталь переобладнали окремий корпус Луцького клінічного пологового будинку.
Ситуація продовжує загострюватися також на Маневиччині. За останній тиждень тут зареєстрували найбільшу в північному районі кількість нових хворих – 86. В цілому за час поширення пандемії позитивні результати лабораторних тестів, що підтверджують COVID-19, отримала 691 особа.
Іванна Величко.

НОВИНИ, ЗДОРОВ'Я

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *