Незалежна громадсько-політична газета

Сергій Ніщик: “Депутат — виразник інтересів громади”

unnamed

 

Сергій Ніщик — кандидат у депутати до Волинської обласної та Камінь-Каширської міської рад. Народився в селі Раків Ліс у 1978 році. У 2000-му закінчив Львівський національний університет, отримав кваліфікацію лікаря ветеринарної медицини. У 2018 році здобув другу вищу освіту за спеціальністю “інженер-будівельник”. Одружений, виховує двох доньок.

Він має формувати свою роботу
на принципах прозорості
у вирішенні системних питань регіону

У 2001-му Сергій Ніщик став підприємцем, створив разом зі своїми братами невелику родинну справу — відкрили ветеринарну аптеку. Згодом Ніщики зорганізували приватне підприємство, яке спеціалізується на будівництві, ремонтах та встановленні опалювальної техніки, що дало змогу створити два десятки робочих місць. Об’єднані спільною справою, члени сімейства впроваджують нові технології, зокрема встановлення теплових насосів, сонячних панелей, тощо. На сьогодні підприємством відремонтовано та збудовано сотні об’єктів житлового фонду та інфраструктури району.
Як зазначає Сергій Ніщик, Камінь-Каширщина у її новому форматі гостро потребує розвитку. Тож тепер місія земляка — вийти на простори публічності, аби спільно із краянами докладати максимум зусиль та розпочати комплексні зміни у розбудові району. Більше того, за словами кандидата, на вибори він йде вперше, крім того із професійною командою сучасних професійних лідерів, з котрими, на його переконання, можна досягнути бажаних результатів.

Сергій Анатолійович спільно з політичними однодумцями партії “Слуга народу” має сталі орієнтири та чіткий план дій, власний погляд на перспективи розвитку краю, що їх при можливості обов’язково зреалізує. Тож із волею до змін він зважився на важливий крок — балотуватися у депутати одночасно до двох рад.
— Пане Сергію, на вашу думку, навіщо підприємцям сьогодні йти у політику?
— Підприємці — це самодостатні люди, які створили та організували роботу власного бізнесу, є одними з основних платників податків. Навіть через це, вважаю, варто йти в політику, аби ділитись набутим досвідом, впроваджувати своє бачення розвитку громади. Добре знаю інфраструктуру регіону, відтак, маючи певні напрацювання, хочу потрудитися на благо камінь-каширців. До того ж вважаю за потрібне самому брати участь у державотворчих процесах, якщо люди, звісно, нададуть мені таку можливість, а не поглинати плоди чужої бездіяльності.
— Крім того, що ви балотуєтеся депутатом до районної ради, ще й виявили намір відстоювати інтереси виборців у представницькому органі Волині. Оскільки мова йде про перспективи Камінь-Каширської громади, то із чого розпочали б зміни та чим можете бути корисним своїм землякам?
— Я звик керуватись принципом: хочеш зробити добре, то зроби сам! На моє переконання, якби до влади прийшли політики із чесними намірами — непідкупні, наполегливі та дипломатичні — то такі могли б впоратися із будь-якими поставленими завданнями. Зокрема, необхідно використовувати методи для залучення фінансових ресурсів з обласного бюджету для потреб громади. Не поступатися власними принципами і говорити правду. Мешканці громади мають достеменно знати, як формується бюджет, куди витрачаються їхні кошти. Необхідно брати до уваги та заслуховувати ініціативних краян, щоб разом із земляками розбудовувати майбутнє наших дітей. Сьогодні ми бачимо, що нерідко представники різних політсил, маючи депутатські мандати, вдаються до палких міжусобиць із представниками інших партій. Однак я вважаю, що дискусії політиків мають точитися не на предмет першості. Натомість влада повинна дбати про добробут жителів, усе решта — неважливо.
— Пане Сергію, ви наголошуєте, що знаєте реальні проблеми нашого району. Їх немало у місті, очевидно ще більш актуальнішим є їх розв’язання й в селі. Вочевидь вже намітили плани щодо їх подолання?
— Ні для кого не секрет, що нагальною проблемою є неякісні дороги, неосвітлені вулиці. Ми щодня із цим стикаємось. А в селах і поготів. Відсутність місць для паркування автомобілів, благоустрій, тощо. На вирішенні цих проблем, вважаю, потрібно зосередитись. Поряд із цим переконаний, робота депутата не повинна бути окозамилюванням. Завдяки децентралізаційним процесам ми матимемо міжбюджетні стосунки напряму з державою, відповідно розпоряджатися фінансовими надходженнями будемо на місцях. Відтак є надія, що важливі рішення прийматимуться в інтересах саме нашої громади і ніхто з ешелонів вищої влади на це не впливатиме. Як наслідок, саме тоді люди реально оцінять справжню роль депутата у житті району.
— Який меседж вам хотілося б донести виборцям?
— Відносини у громаді мають будуватись на взаємоповазі, що є вкрай необхідним для подальшої співпраці. Тільки докладаючи немалих зусиль, можна досягнути омріяного результату. Нині ми є свідками створення об’єднаної територіальної громади. Тож будьмо такими ж об’єднаними і в бажанні досягти розквіту нашого поліського краю. Своєю чергою самоврядна влада нового скликання забезпечить максимально ефективну і продуктивну діяльність на користь громади.
Спілкувалася
Леся Мінібаєва.

Вибори

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *