Незалежна громадсько-політична газета

Відпочинок на природі буде приємним

1Подбали про затишок рекреаційних пунктів працівники ДП “Камінь-Каширське лісове господарство”

Весна заквітчує землю, готує до Пасхальних свят. Ароматом садів, щебетом птахів наштовхує нас на думку: «У ці Великодні дні релакс на природі – обов’язковий!» А ті, кому часом доводиться виїжджати за межі своїх населених пунктів, вже й придивилися собі місцинку, де можна організувати пікнік.

До речі, жителі району припускають, що цього року як ніколи особливо приємно повинно відпочиватися в лісі. Ми, журналісти, спочатку не надали цим зауваженням особливого значення: «А, що там особливого? Хіба здивуєш кого столиками, альтанками з відбитками нашої  «культури»?» Але, виявляється, ми помилялися. Цього року в лісових рекреаційних пунктах суттєве оновлення. Вже з дороги, зокрема, поблизу села Пнівне та села Нуйно, помітили, що таки там добряче потрудилися. А звернувши туди, побачили: всі споруди пофарбовані, сміття ліквідоване і смітники обладнані, дрова підготовлені, окремі місця для розведення багать відведені. Ми вирішили поцікавитися, у яку копієчку влетіла така підготовка рекреаційних пунктів, безпосередньо у тих, хто цим займався.

Як виявилося, всю цю красу, що ми побачили, забезпечили працівники ДП  «Камінь-Каширське ЛГ». Зокрема, директор господарства В’ячеслав Кузьмич зазначив:

— Приємно, що ви помітили наші старання. Адже зазвичай мало кого цікавить чиїх це рук справа. Всі просто хочуть приїхати на природу у затишне охайне місце. Але досить часто забувають навіть після себе прибрати. Наприклад, від Озюрка майстер часом причепами вивозить сміття. Є й такі, що полюбляють і нашкодити. А ми ж дійсно в це вкладаємо чималі кошти. Ось біля Озюрка нещодавно поставили 4 нових бесідки. Кожна з яких коштує в середньому 8,5 тис. грн. Загалом у цьому році ми замовили та встановили додаткових 14 бесідок, 2 зробили самотужки, підремонтували та пофарбували старі альтанки. Окрім того на  рекреаційних місцях поставили дитячі спуски (загалом – 5). Все це ми робимо задля того, щоб відпочинок людей дійсно був приємним. Зазначу, що оновили ми всі рекреаційні місця в районі: Пнівне — «Сосновий бір», Камінь-Каширський – «Тихор – 2», «Озюрко», Видричі — «Щирба», «Смілна», Нуйно — «Соснячок», Стобихва — «Баховка»,  Піщане —  «Узлісся», «На ставках», Карпилівка — “Соснячок”.

Ось так от. Ви знаєте, а в таких місцях не погидували б провести час навіть іноземці. До речі, у нас вже не один рік ведеться мова про організацію для них зеленого туризму. Та тільки й того, що ведеться. Бо ніхто не наважується робити туризм по нашому безкультур’ю. А в тому, що ось ці оновлені острівки для відпочинку в лісі, в які вкладено чималі кошти, а головне увага та праця людей, через деякий час понищаться окремими бешкетниками, немає сумнівів ні у журналістів, ні у самих лісівників. Вони ж лише щиро закликають відпочиваючих бережно ставитися до всього. Бо, наприклад, у рекреаційному пункті  «Тихор-2» біля Каменя-Каширського нещодавно хтось дуже “підприємливий” уже поцупив гойдалку. Люди, схаменіться. Час давно змінити свій менталітет, бо нас таких в Європі точно не чекають.

2 4

с4 с5

Тетяна ПРИХОДЬКО.

 

ПУБЛІКАЦІЇ
One comment on “Відпочинок на природі буде приємним
  1. Відпочинок на природі має бути не тільки приємним але й відсоток громадян ЄС або принаймі Польщі громадяни яких через дві-три години їзди через кордон відпочивають на повну. Рибалка, купання в еколого чистих місцях, ягоди збір дикоростучих та їжа без ГМО.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *