Незалежна громадсько-політична газета

Зграя собак загризла більше десятка кіз. Тепер тероризує і людей

p_1383532_1_slidertop2

Бездоглядні собаки, що бігають зграями по вулицях райцентру, давно вже не дивують нікого. Звичне явище, здається, вже стало нормою нашої повсякденності. Однак добре, поки біди не сталося. Та цього разу за участі розлючених чотирилапих стався безпрецедентний випадок. Упродовж кількох днів здичавілі пси загризли у господарствах містян по вулиці Ковельській аж дванадцятеро кіз. Цю моторошну звістку повідомили “Поліссю” постраждалі господарі домашніх тварин Катерина Савчук і її донька Людмила. За словами стривожених жінок, кіз тримають вони впродовж двадцяти років. Та подібне жахіття їм довелося побачити вперше. Зі слізьми на очах пані Катерина відтворює пережите.

— Я цілий день плакала, аж поки донька не привезла мені натомість іншу козу, яку придбала у сусідньому районі. А тут знову оказія: наступного дня довелося рятувати від собак і її. Помітно, що собаки ці без нашийників, не позначені вони і спеціальною біркою, яка б мала свідчити про їхню стерилізацію. Однак, імовірно, тварини таки мають господарів. Відтак дивує той факт, чому ж вони настільки злі чи голодні? — міркує жінка.
Найстрашнішим є те, розповідають налякані жінки, що розлючені собаки тепер почали нападати на дітей. Після нещадного знищення кіз днями пси оточили трьох підлітків, котрі якраз поверталися зі школи. Як переконує пані Людмила, вона чимдуж побігла рятувати їх. На щастя жінці якось вдалося відігнати чотирилапих терористів. Однак, каже, дітки дуже налякалися.
Шукати відповідальних за скоєне агресивними тваринами жінки подалися до управління житлово-комунального господарства, аби згадана служба відреагувала на проблему належними чином. Втім комунальники посприяти вилову псів відмовились, посилаючись на відсутність коштів у їхньому відомстві для означених цілей. Тож у подальшому заявниці скерували своє прохання до органів місцевого самоврядування. Так, ухвалити рішення про виділення коштів на залучення служби з області, яка спеціалізується на виловлюванні бродячих собак, пообіцяли начебто на найближчому засіданні бюджетної комісії міської ради. Втім поки що зграя собак мігрує вулицями міста у пошуках потенційних жертв. Поки готувалася ця інформація до друку, іще одна жінка повідомила журналістам про напад псів на неї в межах паркової зони.
Леся Мінібаєва.

 

Передрук або використання у будь-якій формі матеріалу без письмової згоди редакції заборонено!

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *