Незалежна громадсько-політична газета

Як бригаді “швидкої допомоги” знайти помешкання хворого у темну пору доби за відсутності адресної таблички на будівлі?

З цією проблемою працівники районного відділення екстреної медичної допомоги за посередництвом газети звертаються до власників домогосподарств, котрі не мають відповідних маркувань на своїх будинках.
За словами водіїв санітарних машин, у самому райцентрі, а в селах і поготів, кількість «безадресних будинків» значно переважає над тими, що мають відповідні таблички. «Це для медиків є великою проблемою: особливо уночі, коли потрібно оперативно надавати допомогу хворому, бригада витрачає чимало часу на пошук місця, звідки отримали виклик».

??????????? ????????, ????????, ?????? ???????? ????? ????? ???? r-mix.com.ua

Таким чином, наголошують медики, пацієнти, які потребують оперативної допомоги, можуть отримати її невчасно, і зрештою постраждати через, так би мовити, власне недбальство.
Крім того, передовсім у нових мікрорайонах міста, зазначають у зверненні працівники служби, де розташовано по кілька вулиць із перехрестями, було б доцільним встановити інформаційні, добре читабельні адресні покажчики із напрямками та назвами вулиць на них. Безумовно, це істотно прискорило б обслуговування викликів.
Чи бачить механізми вирішення згаданої проблеми комунальна служба, журналісти поцікавились у керівника відомства. Ігор Каденчук тим часом порадив скерувати вище зазначене звернення до міської ради. Мовляв, при розподілі коштів з міського бюджету на потреби міста слушно було б врахувати видатки і на озвучені потреби. До прикладу, каже чиновник, з місцевої казни гроші виділяють на придбання дорожних знаків, то чому б і не включити в цей перелік потреб і вуличні покажчики.
До речі, для проведення Всеукраїнського перепису населення, запланованого цьогоріч, відповідно до методичних вимог, адресні таблички повинні мати всі домогосподарства та адміністративні будівлі. За порушення правил благоустрою передбачене адміністративне покарання.
Леся Мінібаєва.  

 

Передрук або використання у будь-якій формі матеріалу без письмової згоди редакції заборонено!

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *