Незалежна громадсько-політична газета

Райлікарня стала медзакладом першої хвилі, де лікуватимуть хворих на COVID-19

375_9_2

МОЗ внесло Камінь-Каширську центральну районну лікарню у перелік закладів охорони здоров’я першої хвилі, які прийматимуть хворих на COVID-19. Для цього у медзакладі передбачили 25 ліжок.

Тепер надання допомоги при коронавірусній хворобі буде офіційно регламентовано державою: медзаклад укладе угоду з НСЗУ і отримає фінансування на лікування хворих та оплату праці медпрацівників. Відповідно до вимог Програми медичних гарантій за пакетом «Стаціонарна допомога пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2», одна медична команда, яка працює з хворими на коронавірус, має складатися з 3 лікарів (обов’язково анестезіолога, одного терапевта/педіатра чи інфекціоніста, а також терапевта/педіатра/інфекціоніста або лікаря іншої спеціальності) та 3 осіб середнього або молодшого медичного персоналу на кожного лікаря. Лікарня повинна забезпечити можливість проведення лабораторних досліджень та повноцінну роботу необхідного обладнання. Крім того, обов’язковою вимогою до медзакладів першої хвилі є ізоляція пацієнтів, які потрапили до лікарні з приводу інших захворювань, від інфікованих коронавірусом, аби вони проходили лікування безпечно. Госпіталізовані у лікарню першої хвилі пацієнти з COVID-19 отримуватимуть всі необхідні медичні послуги без необхідності переведення до іншої лікарні у разі погіршення їхнього стану.
До слова, Камінь-Каширська ЦРЛ стала дев’ятим медзакладом першої хвилі на Волині. Раніше до цього переліку входили обласна інфекційна та обласна клінічна лікарні, Ковельське МТМО, Любомльське ТМО, Волинське обласне дитяче ТМО, пологовий будинок у Луцьку, лікарні в Ківерцях та Нововолинську.
Іванна ВЕЛИЧКО.

 

Передрук або використання у будь-якій формі матеріалу без письмової згоди редакції заборонено!

ПУБЛІКАЦІЇ, ЗДОРОВ'Я

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *