Незалежна громадсько-політична газета

Захистити працівників екстреної медичної допомоги та підвищити зарплату!

unnamedЗ таким гаслом медики Камінь-Каширського відділення екстреної медичної допомоги долучилися до всеукраїнського мітингу, ініційованого спілкою працівників екстреної медичної допомоги, вимагаючи гідної оплати праці та належного матеріально-технічного забезпечення.

Невдоволені умовами роботи та мізерними заробітними платами, що давно опинилися поза межею виживання, медики вийшли на протест. На переконання мітингувальників, галузі медицини потрібні кардинальні зміни, аби нова реформа продовжувала ефективно діяти. Бо насправді робота системи лише погіршується. Учасники акції вимагали, аби уряд встановив фахівцям цієї ланки медицини ставку в тарифній сітці не менш як середню, оприлюднив та деталізував виділені на боротьбу з коронавірусом мільярдні суми, а також озвучив, якими мають бути видатки для місцевих станцій екстреної медичної допомоги. Адже ще і сьогодні, зазначають протестувальники, до прикладу, захисний одяг, засоби дезінфекції, тощо працівники отримують в обмеженій кількості.
— Це свого роду попереджувальна акція протесту. При цьому фахівці нашого відділення продовжують виконувати свою роботу. Однак за умови зволікання влади щодо підвищення заробітної плати ми залишаємо за собою право на звільнення, — наголосили медики.
За словами учасників акції, раніше у МОЗ анонсували підвищення зарплат медикам з першого липня, однак обіцянку, кажуть, перенесли уже на вересень. “Де гарантії, що із осені збільшення виплат не відтермінують, скажімо, на зиму”, — обурюються мітингувальники. Крім того, медики повідомляють, що працювати далі на ентузіазмі неможливо, адже заробітна плата фельдшера Камінь-Каширського відділення МЕД стартує від 3800 грн, а водія “швидкої” — від 2400 грн. А фельдшер-початківець без стажу взагалі отримує мізер. “І це попри величезну відповідальність та нинішній ризик в умовах спалаху коронавірусної хвороби, — обурюються, не приховуючи свого невдоволення, медики. — Для прикладу, працівники інших оперативних служб, як от поліція чи надзвичайники, мають гідні зарплати, службові автомобілі, формений одяг. Водночас наша служба із незрозумілих причин у чиновників опинилася на задвірках пам’яті. У Камінь-Каширському відділенні екстреної медичної допомоги значиться лише три старих санітарних автомобілі, якими потрібно об’їхати весь район. А на обіцяний спецодяг ми чекаємо більше семи років.
До речі, водії екстреної носять тим часом один жилет на двох”.
Леся МІНІБАЄВА.

 

Передрук або використання у будь-якій формі матеріалу без письмової згоди редакції заборонено!

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *