Незалежна громадсько-політична газета

Шевченкова поезія звучала по-новому

image-0-02-05-a7a942bfbcbae39a2036f67e22182a1112ec9abe9143c532c373e27e9daebd84-VКоронавірус перемістив наше життя в Інтернет. Значна частина людей сьогодні працює, спілкується, робить покупки та навіть “ходить” на концерти не покидаючи меж власного дому, сидячи перед екраном комп’ютера чи іншого електронного пристрою.
Подібним чином відбувся цьогоріч обласний конкурс юних читців поезії Тараса Шевченка, який його учасникам запам’ятається надовго. Адже емоційність твору потрібно було доносити не перед живою глядацькою аудиторією, а… на цифрову камеру. Саме так онлайн більше півсотні конкурсантів змагалися між собою на звання кращих. Щонайліпше це вдалося одинадцятикласнику Владиславу Сотнику із села Грудки, який здобув гран-прі. Нещодавно юнак також дистанційно закінчив міську школу-гімназію №2, де здобував освіту останні шість років. Готувала Владислава до виступу вчителька зарубіжної літератури згаданого навчального закладу Людмила Пугач. Про свого вихованця Людмила Володимирівна каже, що такого різносторонньо обдарованого хлопця ще треба пошукати. Ми попросили і самого переможця поділитися враженнями від конкурсу.
– Звісно, краще та й легше виступати на публіку, коли відчуваєш зоровий контакт із глядачами. Адже тоді бачиш, чи їм дійсно цікаво, наскільки зумів правильно передати почуття автора, котрі заклав він у вірші. Якщо глядачам подобається, вони просто завмирають, на кілька хвилин зал наповнює тиша. А тут лише ти і камера, – ділитися враженнями від участі в такого незвичайного формату творчих змаганнях Владислав Сотник.

Олександр ПРИЙМАК.

Передрук або використання у будь-якій формі матеріалу без письмової згоди редакції заборонено!

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *