Незалежна громадсько-політична газета

Підвал затопило: від кого чекати допомоги?

20200327-150917

У підвалі камінь-каширської багатоповерхівки на вулиці Ковельській, 67 води набралося майже по коліна. Через це у квартири мешканців потрохи підбираються грибок і цвіль. Їхні візерунки уже помітні на стінах нижнього поверху. Із підвалу неприємно тхне.

За словами Ганни Ігнатович, яка проживає в згаданому будинку та розповіла журналістам про проблему, затоплює підвал не вперше.

– Просто вже несила терпіти. У підвалі цілий рік стоїть вода, користуватися ним толком не можна, а ще постійно чути сморід. Стіни цвітуть, сирість. А тут діти живуть, старенькі. Як тим дихати, то ж їхнє здоров’я? – обурюється пані Ганна. – Минулого року зверталася з цим питанням у міську раду, виробниче управління житлово-комунального господарства. Один раз відкачували воду. А цьогоріч ніхто не хоче. У комунгоспі відповіли, що не треба відкачувати, бо там ґрунтові води, нічого це не дасть. Почали пояснювати закони фізики. А також, що підвал призначений не для мешканців, а працівників ВУЖКГ, бо там знаходяться комунікації, котрі вони обслуговують. То як бути, хай далі затоплений стоїть, нехай руйнується фундамент? Не дай, Боже, десь трапиться закорочення електропроводки, інша аварія, хтось постраждає! Чи будуть тоді те саме говорити?

Співрозмовниця не знає, як тепер бути. Самотужки справитися із підтопленням людям несила. Тож їм залишається тільки надіятися на щиросердність міської влади, відповідальних служб, які таки відгукнуться та допоможуть.

Ми зателефонували до начальника міського виробничого управління житлового–комунального господарства Ігоря Каденчука, щоб особисто від нього дізнатися, чи дійсно сьогодні ВУЖКГ не береться виконувати подібні запити людей. Ігор Миколайович пояснив: попри те, що багатоквартирні будинки зняті з балансу Камінь-Каширського ВУЖКГ, комунальне господарство продовжує надавати послуги.

– Якщо підвал дому затопило, то нехай мешканці телефонують до нас. Без проблем викачаємо, – запевнив він.

Коли дійсно так, то Ганні Ігнатович чи комусь із сусідів залишається тільки ще раз набрати номер ВУЖКГ. Можливо, після нашого дзвінка комунальники допоможуть містянам і ця смердюча біда більше їх не турбуватиме.

Олександр ПРИЙМАК.

СИТУАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *