Незалежна громадсько-політична газета

Грошей на зарплати вчителям вділили з надлишком

80_main

А ось коштів на оплату праці обслуговуючого персоналу освітніх закладів цьогоріч знову не вистачає.

Вчителям Камінь-Каширщини з державного бюджету додали на зарплату. Про це під час позачергової сесії районної ради повідомив начальник відділу фінансів РДА Валерій Бортнійчук. Як доповів фінансист, район відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 12 лютого ц.р. отримав 9 мільйонів 305,5 тисяч гривень освітньої субвенції.

Зазначимо, що при ухваленні районного бюджету на 2020 рік розмір освітньої субвенції становив понад 212 мільйонів гривень. Цих грошей вистачало б на цілий рік. А тепер тим більше на зарплати усім педагогічним працівникам району коштів не бракуватиме.
— Надлишок освітньої субвенції ми зможемо використати у наступному році. Законодавство дозволяє ці кошти спрямовувати на придбання шкільних автобусів, оновлення навчальної та матеріально-технічної бази, придбання підручників і посібників (у тому числі електронних), оснащення закладів освіти засобами навчання з фізики, хімії, біології, географії, математики, навчальними комп’ютерними комплексами з мультимедійними засобами навчання, будівництво, реконструкцію, капітальний та поточний ремонти вбиралень, — перелічує можливості застосування коштів, які можуть залишитися із освітньої субвенції, начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Віктор Пась.
За його словами, наприклад, цьогоріч більше двох мільйонів залишків освітньої субвенції 2019 року мають намір використати на протипожежні заходи та ремонти санітарних кімнат, а ще, можливо, на якесь шкільне обладнання.
До речі, попри достатнє фінансування на зарплати педагогічних працівників у районі вже котрий рік є проблеми із зарплатами для обслуговуючого персоналу. Зокрема, порахували, що у 2020 році на це забракне орієнтовно 16 мільйонів гривень.
Тетяна ПРИХОДЬКО.

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *