Незалежна громадсько-політична газета

Коли вже наїдяться голодні браконьєри?

 

качурУ понеділок на редакційний телефон надійшло кілька повідомлень про те, що у Раків-Лісі стріляють. Чому та з якого приводу? А головне – куди поцілили?

Як виявляється, це не було вправляння зі стрільби і стріляли не по підготовлених мішенях, не по пляшках чи бляшанках. Тут відбулося справжнє варварське вбивство. Принаймні так зауважив один із наших читачів.

— Селом ходять люди у формі з камуфляжним малюнком, зі зброєю в руках, — повідомив стривожений голос у телефонній трубці. – Ці бездушні люди, користуючись слабкістю та втомою бідних перелітних птахів, заглядають у кущі понад водоймами на вулиці Гороховій, і відстежують диких качок, які щойно повернулися із вирію. Зокрема, в п’ятницю ці голодні, здичавілі браконьєри вбили качура. Він, бідолаха, впав у чужий людський став, то вони ще палками його звідти діставали. А перед тим ми бачили, що тут оселилася качина парочка. Щороку на цій місцевості живуть дикі качки, влітку тут плавають малі каченята і діти залюбки за ними спостерігають.

Зрештою, судячи з описаного, стає зрозумілим, що це дійсно робота браконьєрів. Бо ж полювання ніхто не оголошував. Взагалі законодавством передбачається відкриття весняного полювання на селезнів, однак це буває далеко не кожного року. Принаймні у нашій місцевості не відкривали весняного полювання десятки років. І тепер стріляти качок фактично заборонено. Тому людей, які вбили селезня на вул. Гороховій у селі Раків-Ліс, можна притягнути до відповідальності. Але чи буде так?

Тетяна ПРИХОДЬКО.

 

СИТУАЦІЇ
2 comments on “Коли вже наїдяться голодні браконьєри?
  1. А ще краще, якби люди заставили цього горе-мисливця з’їсти того бідного качура сирим і з пір’ям привселюдно. Думаю, бидло наїлось би на все життя та й інші запам’ятали б це надовго…

  2. Дзвонити треба не в газету “Полісся” ,а в поліцію.нехай присилають наряд і затримають тих браконьєрів .Заодно хай перевірять зброю в усіх тих “мисливців” з Раковоліса

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *