Незалежна громадсько-політична газета

Об’єдналися, щоб життя людей стало кращим

сошичнеЗ таким головним меседжем розпочала роботу друга на Камінь-Каширщині об’єднана територіальна громада – Сошичненська.

Після виборів до ОТГ, що пройшли 22 грудня 2019 року, минулої п’ятниці у будинку культури села Сошичне відбулося перше пленарне засідання установчої першої сесії сільської ради.
На сесію прибули новообраний голова Світлана Сидорук і всі 14 новообрані депутати. Також були присутні представники влади району, голови та секретарі сільських рад, що об’єдналися. Участь у роботі сесії взяли і депутати обласної ради Анатолій Філюк, Валерій Дунайчук.

Голова сільської виборчої комісії Володимир Романюк оголосив рішення комісії про підсумки виборів до Сошичненської об’єднаної територіальної громади і новообрані депутати приступили до роботи.
Після процедурних питань засідання обрали секретаря Сошичненської сільської ради сьомого скликання. Ним стала колишній секретар виконавчого комітету Карасинської сільської ради Людмила Шворак. До речі, саме вона мала найбільший відсоток підтримки виборців свого округу – за неї проголосувало більше 90 відсотків.
Створені також чотири постійні комісії (комісія з питань депутатської діяльності, законності, правопорядку; з питань бюджету, планування розвитку територій, комунального майна; земельних питань, містобудування, екології; гуманітарних питань (освіта, медицина, культура, соціальний захист)) та обрані їх голови. Затвердили також персональний склад виконавчого комітету. До нього увійшли 26 представники усіх чотирьох сіл громади.
На сесії ухвалили рішення про реорганізацію Карасинської сільської ради шляхом приєднання до Сошичненської сільської ради та утворення старостинського округу. Виконання обов’язків старости поклали на особу, що виконувала повноваження сільського голови.
Разом з тим затвердили структуру, чисельність апарату сільської ради та виконавчих органів ради. Таким чином у Сошичненській ОТГ діятиме відділ землевпорядкування, комунальної власності та екології; відділ правового, організаційно-технічного забезпечення; відділ фінансів та бухгалтерського обліку та відділ з гуманітарних питань. Загалом працюватиме в апараті 18 осіб.

Поряд з цим зауважимо, що повноваження новообраного голови Сошичненської ОТГ, яким стала Світлана Сидорук, ще не були визнані. Це відбудеться завтра, 10 січня, на другому пленарному засіданні, що відбудеться у Карасині. Тоді ж розглянуть й інші важливі питання. Зокрема, депутати планують заслухати звіт про виконання бюджетів Карасинської і Сошичненської сільських рад у 2019 році та затвердити порядок виконання бюджетів територіальних громад, що увійшли до складу ОТГ. Після чого будуть прийняті рішення про умови оплати праці посадових осіб.
На порядку денному у депутатів будуть важливі питання про проведення інвентаризації земель Сошичненської об’єднаної територіальної громади. Депутати планують направити клопотання до обласного держгеокадастру про передачу земель сільськогосподарського призначення, водного та лісового фонду державної власності, що розташовані на території цих двох сільських рад, які об’єдналися, у комунальну власність ОТГ. А також питання про проведення інвентаризації майна комунальної власності Сошичненської об’єднаної територіальної громади. Буде направлене клопотання Камінь-Каширській районній раді про попередню згоду на передачу об’єктів з районної власності у власність ОТГ. Ці передача/приймання мають бути здійснені відповідно до правовстановлюючих документів на кожен об’єкт майна та технічної документації. Разом з тим депутати будуть порушувати клопотання винести на розгляд сесії Камінь-Каширської районної ради питання щодо проведення конкурсу на визначення опорного навчального закладу Сошичненської об’єднаної територіальної громади, а ще про створення медичного пункту тимчасового перебування у селі Запруддя, оскільки ФАП там був закритий.
На другому пленарному засіданні депутати повинні будуть також затвердити план роботи Сошичненської сільської ради та її виконавчих органів на 2020 рік.
«А чекає нас багато роботи, яку ми спільно із громадою маємо зробити якісно», — зазначає голова Сошичненської ОТГ Світлана Сидорук.
Нехай же прагнення ефективно господарювати і підвищувати рівень життя Сошичненської громади увінчається успіхом.
Тетяна ПРИХОДЬКО,
село Сошичне.

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *