Незалежна громадсько-політична газета

Бурштиновий промисел перекинувся і на Камінь-Каширщину

Поблизу села Старі Червища виявлено копанки сонячного каміння

 Чутки про те, що бурштинові заробітки для багатьох жителів району є одним із джерел поповнення сімейного бюджету, ширяться вже давно. Хтось, очевидно, таки зважується на цей промисел і незаконний, і небезпечний водночас. Якщо вірити розповідям, то більшість наших чоловіків їздять у інші райони, де видобутком бурштину займаються масово. Та, виявляється, землі Камінь-Каширщини вже також перекопують у пошуках сонячного каменю.

10325563_468455863350714_2651694299833558200_n

Як повідомив начальник Камінь-Каширського відділу поліції  підполковник поліції Валентин Чих, у нас є самостійні бурштиношукачі серед місцевих жителів, які намагаються знайти дорогоцінну смолу, зокрема, поблизу села Старі Червища. Минулого року там  були затримані особи, які з допомогою помпи досліджували землю. За попередньою оперативною інформацією нині неподалік того ж місця нелегали крадькома продовжують ці роботи. Тож працівники поліції спільно із тактичною групою швидкого реагування «Невр» здійснили виїзд до зазначеного місця та обстежили територію.

— Ми були відповідно екіпіровані, при собі мали зброю, — зазначає Валентин Чих. — Під час оглядання місцевості наші люди побачили здалеку в лісі силуети невідомих осіб. Та ті, помітивши нас, почали втікати. Декого з них ми змогли стримати.

Працівники поліції та варта порядку виявили на місці близько 10 автомобілів та свіжо вириті ями діаметром близько двох метрів, наповнені водою. Це свідчить про те, що цілком ймовірно тут працювали із використанням помпи. Відповідно була проведена профілактична бесіда із присутніми чоловіками, яких налічувалося близько трьох десятків. А це були, як вдалося встановити правоохоронцям, жителі сіл Тоболи, Старі Червища і Нові Червища. Однак, оскільки ніяких доказів ведення незаконної діяльності в них не було вилучено, все завершилося лише усним попередженням та повідомленням про відповідальність за злочинний видобуток бурштину.

Тетяна ПРИХОДЬКО.

НОВИНИ
3 comments on “Бурштиновий промисел перекинувся і на Камінь-Каширщину
  1. “Однак, оскільки ніяких доказів ведення незаконної діяльності в них не було вилучено, все завершилося лише усним попередженням та повідомленням про відповідальність за злочинний видобуток бурштину.”: Схоже як в старі добрі часи – поки комісія, ревізор приїде все про все знають і тільки очікують, поскільки хтось таки вже попередив про приїзд “ревізора” або навіть сам “ревізор” попередив про свій власний приїзд. Таке вже проходили. Тільки задля “роботи” усі повиходили з хат попіаритися, тим більше ніхто і нічого не виявив тільки одні ями та пісок навкруги який давно вже приплюснутий дощами. Швидше всього картина писана маслом і тільки для заголовка в “радянськім поліссі”. Треба ж показати видимість роботи та списати бензин, а то й командировочні нарахувати, то біш “бойові”

  2. Як вже той Пташник за..бав із своїми масками-шоу.. на хера тоді міліція-поліція із старим-новим начальніком Чихом,якщо знову їздять ці маски шоу мєсного разліву із Пташником во главі?
    Бурштин в нашому районі миють вже майже два роки..А де був Чих весь цей час? Він все добре знав , бо брав від них гроші, щоб мовчати і не реагувати.А тут вилазить Пташник , який кришує Чиха на начальника поліції – і разом із ним зараз кришують бурштинокопачів!

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *