Незалежна громадсько-політична газета

Новини район

За нетверезе водіння – штраф і заборона сідати за кермо

ab4ca5586db624f677962c4409216b88

Суд визнав винним 25-річного жителя Камінь-Каширського району, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.
У вересні ц.р. патрульні затримали нетверезого водія Volkswagen Golf в селі Щитинь Любешівського району. Молодик відмовився пройти огляд на стан сп’яніння з допомогою приладу «Драгер» та у КНП «Любешівська ЦРЛ» у присутності двох свідків. Працівники поліції оформили на порушника адміністративні матеріали за відмову від проходження огляду на стан сп’яніння у встановленому порядку та скерували матеріали до суду. А нещодавно Камінь-Каширський районний суд визнав його винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП. Санкція статті передбачає накладання штрафу у розмірі шестиста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (10200 грн) з позбавленням права керування транспортними засобами на один рік.
Іванна ВЕЛИЧКО.

 

Обіцяли, обіцяли і… обманули

Днями Кабінет Міністрів України частково розблокував виділення коштів субвенції на соціально-економічний розвиток громад. Однак утричі зменшив її розмір. Із запланованих 2,5 мільярдів гривень передбачили всього близько 800 мільйонів.
Скоротити фінансову допомогу в Уряді вирішили також і Каменю-Каширському. Відтак із очікуваних понад 11 мільйонів гривень, які раніше обіцяли виділити містові з держбюджету, воно зможе розраховувати лише на трохи більше мільйона. І як після цього можна вірити обіцянкам влади?!
Олександр ПРИЙМАК.

 

Один незаконно ловив рибу, інший – продавав

Порушення природоохоронного законодавства днями зафіксували на Камінь-Каширщині державні інспектори рибконтролю.
Зокрема, в ході рибоохоронної роботи рейдова група викрила на ринку в місті Камені-Каширському торгівця, який без відповідного на те дозволу здійснював продаж водних біоресурсів. У чоловіка вилучили 20 кг риби.
А на меліоративному каналі поблизу села Воєгоща піймали браконьєра, котрий за допомогою забороненого знаряддя лову (волока) виловив 10 карасів. Рибу вилучили і відпустили назад у водойму.
Олександр ПРИЙМАК.

НОВИНИ
Tagged

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *