Незалежна громадсько-політична газета

Відкриття школи в Осівцях – питання часу

школа ОсівціТа от батькам уже вривається терпець

Як відомо, усі сподівалися, що з 1 вересня діти навчатимуться у новому приміщенні школи. Проте цього не сталося і у батьків виникала ідея не пускати дітей до школи взагалі. Тоді ситуацію обговорили з представниками районної влади і навчальний рік все ж розпочався. Адже пообіцяли, що за місяць вирішать усі проблеми і до Дня вчителя новобудову введуть в експлуатацію. Натомість відкриття знову відтермінувалося. У батьків увірвався терпець, і у вівторок, 1 жовтня, вони таки не пустили дітей до школи. З 13 класів на уроки прийшли фактично лише 3, і то лише кілька учнів. Скільки часу триватиме такий бойкот спрогнозувати складно, тому що батьки чекають дій «зверху». Вони хочуть, аби їм, в решті-решт, надали вичерпну відповідь на питання: «Коли запрацює школа?»
– Нас годують обіцянками довгий час. То відкриють з 1 вересня, то з 1 жовтня, то з 14. А настав жовтень і всі мовчать. Відкриття тільки перекладається з місяця в місяць. Нам потрібна офіційна відповідь, аби влада роз’яснила суть ситуації. Діалог, а не лозунги, – озвучують свою позицію жителі Осівців.
Але це ще не все. Імовірно, підозру, що заклад запрацює ще не скоро, посіяв також той факт, що днями до приміщення старої школи привезли торфобрикет. Батьки бояться, що це свідчення довгострокового відтягування відкриття школи. Однак, виявляється, ці факти пов’язані не настільки тісно, як здається збоку.
– Справа в тому, що на стару школу не запланували палива, адже готувалися відкрити новий заклад. Але наближаються холоди і опалювальний сезон, а у нас, в результаті, нічого немає. Потрібно було вирішувати це питання, тому ми попросили, аби нам при можливості виділили вугілля. От його і привезли. У нову школу не відвантажиш, адже вона ще не належить нам. Тому й довелося розвантажити на подвір’ї біля приміщення старої школи. Можливо, це могло насторожити батьків. Однак ми не мали іншого виходу. Відмовитися – що б це нам дало? Це ж не так просто зробити, – пояснює директор школи Любов Дем’яник. – Тому це у жодному разі не означає, що нова школа не запрацює. Тим більше, нам повідомили, що кошти надійшли і невдовзі розпочнеться етап оформлення дозвільних документів.
«Школі бути!» – запевнив тимчасово виконуючий обов’язки голови Камінь-Каширської райдержадміністрації Олександр Михалік. У п’ятницю, 27 вересня, в область дійсно надійшли кошти для реалізації об’єктів Державного фонду регіонального розвитку. Про це керівництво Камінь-Каширської району та жителі села Осівці дізналися на нараді у облдержадміністрації. Тож відповідні структури, як запевняють, активно працюватимуть над тим, аби якнайшвидше відкрити осівцівську школу. Приміщення фактично готове, однак необхідно завершити закупівлю меблів та оформити документацію для введення школи в експлуатацію. Орієнтовно на це потрібно місяць часу. Відтак, діти сядуть за нові парти не з 1 жовтня, як попередньо обіцяли, а дещо пізніше.
Іванна ШЕМЕТЮК.

НОВИНИ
Tagged

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *