Незалежна громадсько-політична газета

Цукерку показали і… сховали за спину

1448883261_1448569329_grn33Так нині виглядає ситуація навколо 1,4 млрд грн, які уряд, ухваливши на початку липня своє рішення, вирішив спрямувати на підтримку малих міст. Тим часом Офіс Президента України блокував виділення з державного бюджету місцевим бюджетам зазначених коштів.

Міський голова Василь Бондар звернувся до Президента України Володимира Зеленського з проханням зняти табу і профінансувати громаді передбачені рішенням виконавчої влади кошти.
Як і інші малі міста, Камінь-Каширський наразі не може отримати субвенцію у понад 11 мільйонів гривень. Як наслідок, роботи з покращення інфраструктури міста «заморожено». З огляду на ці факти Асоціація міст України запустила флешмоб «Поверніть гроші громад», до якого долучився і міський голова Каменя-Каширського Василь Бондар.
У зверненні, спрямованому Президенту України Володимиру Зеленському, Василь Іванович звернув увагу на те, що у Камені-Каширському – позитивний природній приріст населення. Відтак, в одній із шкіл міста діти змушені навчатися позмінно і досить часто їм доводиться повертатися додому пізно. Тому задля забезпечення безпеки руху питання облаштування пішохідних доріжок є пріоритетним для громади. Частину тротуару в Камені-Каширському облаштували за гроші з міського бюджету, однак це не вирішує проблему вповні, а місто не має можливості провести усі необхідні роботи за власні кошти.
Окрім того, Василь Бондар прокоментував цю ситуацію журналістам «Полісся» і вкотре наголосив, що громада потребує передбачених Кабінетом Міністрів коштів субвенції. Наприклад, профільна комісія визнала необхідним влаштувати тротуари з бруківки по вулиці Першого травня, по вулиці Шевченка (зокрема, на повороті біля відділку поліції, де нещодавно проводилися роботи з розширення смуги руху) та по вулиці Коніщука. Лише розробка проектної документації на прокладання тротуарів обійдеться в 3 мільйони гривень, не враховуючи інших затрат. Крім того, на часі також облаштування Центру надання адміністративних послуг, тощо. На ці та інші проекти планували виділити кошти із зазначеної субвенції, однак зволікання із проведенням фінансування на місцях ставить їх реалізацію під знак питання.
Іванна ШЕМЕТЮК.

ПУБЛІКАЦІЇ
Tagged

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *