Незалежна громадсько-політична газета

Ера завжди “п’яного” сантехніка скінчилася

unnamed (3)В епоху популярності представників природничих професій найзатребуванішими на ринку праці виявилися, як ви думаєте, хто? Сантехніки! Сьогодні роботодавець в окремих структурах готовий платити більше саме фахівцям цієї галузі, аніж, до прикладу, юристам чи соціальним працівникам. Така тенденція пов’язана саме із нестачею робітничих кадрів. Оскільки у сучасному суспільстві більшість молоді обирає шлях до “офісного планктону”. Тим часом, серед безробітних в Україні, що перебувають на обліку у службі зайнятості, найбільше юристів та економістів.

Отже, здавалося б, непрестижна професія сьогодні розправляє крила. У своїй публікації я спробую розвінчати міф про завжди “п’яного” сантехніка. Як з’ясувалося, ця ера давно скінчилася. На зміну приходять люди висококваліфіковані, однак майстри вузької спеціалізації й досі залишаються у дефіциті. У великих містах ситуація з представниками робітничих професій дещо краща. А от як обходяться у своїх побутових потребах мешканці районів? Спробую проаналізувати це на прикладі Каменя-Каширського.
В управлінні житлово-комунального господарства розводять руками. Працівник каналізаційних мереж у них є. Однак його компетенція розповсюджується виключно на вулиці міста. Утім, що ж робити та куди звертатися, якщо подібна поломка трапилася безпосередньо у будинку чи квартирі?
Знайти героя для свого матеріалу видалося нелегко. Адже майстри, що якісно та професійно виконуть свою роботу, давно подалися на заробітки за кордон. Чи не одна з небагатьох організацій з надання сантехнічних послуг у Камені-Каширському – ПП”НіАП”. Її власник Аркадій Ніщик люб’язно надав нам усю необхідну інформацію.
— У просторі тільки й чути розмов про високовмотивованих та низькокваліфікованих спеціалістів. Які ж види послуг пропонує ваша структура? Наскільки якісно вам це вдається робити, аби задовольнити вибагливого споживача? Чи здійснюєте ви послугу швидкого ремонту санмережі? Скажімо, зателефонувавши вам, при потребі, майстер приїде, аби оперативно ліквідувати неполадки?
— Наше підприємство є платником податків, відтак працюємо офіційно. Маємо стійку позицію на ринку послуг у нашому місті. Напрацювали клієнтську базу зі встановлення сучасних систем опалення, сантехніки, тощо. Відповідно, у подальшому надаємо сервісні послуги цим самим замовникам. Тоді, як чимало наших конкурентів не мають можливості обслуговувати своїх клієнтів, оскільки працюють без відповідної на те ліцензії. А також нерідко вони виїжджають на роботу за кордон. А, відтак, споживачам,як не крути, доводиться звертатися саме до нас, — зауважує пан Аркадій.
— Чи можна сказати, що саме ця професія на сьогодні є конкурентоспроможною на ринку вакансій з юристами чи представниками інших професій, що вимагає вищої освіти?
— Безперечно, так! Послуга ремонту чи монтажу сантехніки існувала та існуватиме віками. Змінювати труби, ремонтувати бачки чи крани треба усім без винятку. Особливо згаданими послугами користуються одинокі жінки, які неспроможні вирішити проблему самотужки. Крім того, у нашому районі невпинно зводять нові будинки, де необхідно встановлювати та у подальшому обслуговувати сантехнічні мережі. вигідно у цьому сенсі працювати саме з нами, оскільки, як офіційна структура, ми несемо відповідальність за своїх клієнтів та оперативно ліквідовуємо незручності у разі їх виникнення, — переконує Аркадій Ніщик.
Леся Мінібаєва.

ПУБЛІКАЦІЇ
Tagged

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *