Незалежна громадсько-політична газета

Доля міста і майбутнього повіту — у руках депутатів міськради

phpoph-jww23ibwun236vjhe3knkbw4xplo7fky

Положення про громадські слухання, а також ініціювання створення Камінь-Каширської ОТГ — ці два надважливих для міста питання депутати міської ради мають намір знову винести на сесію.
Задля цього вимагають скликати позачергове її засідання у вівторок, 4 червня.

Таке рішення прийняли після круглого столу, що відбувся минулого вівторка у Камені-Каширському за участю окремих депутатів міської ради, керівників району, консультантів Офісу реформ, який діє при Волинському РВ Асоціації міст України в межах проекту «ПУЛЬС», та небайдужих до долі можливого Камінь-Каширського повіту.
Зауважимо, що на цій зустрічі вкотре обговорили децентралізаційні процеси на Камінь-Каширщині та звернули увагу на те, що у сусідньому Любешівському районі з цим ситуація набагато краща. Оскільки одна ОТГ з центром у Любешові покриває майже усю територію району, окрім п’яти сільських рад. А тому при розгляді варіантів створення четвертого повіту на Волині за право стати його центром Любешів з Камінь-Каширським конкурують.
Експерти підкреслюють, що крім обов’язкових умов визначення центру повіту – достатньої кількості населення і відстані між районними центрами – перевагу надають місту, а не селищу.
Але не менш важливою є і активність об’єднавчого процесу в цьому районі.
Таким чином, щоб Камінь-Каширський при визначенні центру четвертого повіту мав перевагу за усіма умовами, депутати міської ради вважають, що затягувати зі створенням ОТГ далі не можна. А отже пропонують обговорення даного питання розпочати вже. За словами депутата міськради Петра Герасимика, небайдужі жителі міста могли б також висловити свою точку зору, зокрема, на позачерговій сесії. Однак, чи буде вона скликана, наразі невідомо.
Тетяна ПРИХОДЬКО.

НОВИНИ
Tagged

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *