Незалежна громадсько-політична газета

Новини району

На порядку денному – децентралізація

Обговорення перспективного плану формування територіальних громад і субрегіонального рівня буде темою розмови під час наради-зустрічі керівників району, міського і сільських голів, депутатів обласної, районної, міської рад за участю експертів з обласного центру.

Захід відбудеться у вівторок, 28 травня, у сесійній залі районної ради. Реєстрація учасників розпочнеться о 10.30. Початок зустрічі — об 11 годині.

 

Приходьте на «козацькі розваги»

Обласний фестиваль, на якому змагатимуться найсильніші та найспритніші богатирі Волині, відбудеться у Камені-Каширському.

Розпочнеться він вже цієї суботи і триватиме два дні – 25-26 травня.

Змагання проходитимуть на стадіоні Камінь-Каширського ВПУ. Початок у суботу – о 16:00, у неділю – об 11:00. Участь у них братимуть представники різних районів області, а також ОТГ.

Волинські богатирі підніматимуть, тягатимуть колоди, каменюки, кантуватимуть автошини, перетягуватимуть линви та інше.

Одним словом, буде цікаво.

Сергій ПАНАСЮК.

 

Оголошено новий тендер про будівництво школи в Стобихівці

13 травня оголошено черговий, третій, тендер на будівництво школи у селі Стобихівка. Про це повідомив голова Волинської ОДА Олександр Савченко, звітуючи під час сесії облради 16 травня.

На фінансування будівництва нового навчального закладу з Державного фонду регіонального розвитку виділено 4 мільйони гривень. Але «тендер або зривається, або приходить хтось незрозумілий і він точно нічого будувати не буде. Але ми зробили чи не найшвидший проект в історії будівництва, оголосили новий тендер, який триватиме 40-45 дні. Якщо пройде успішно, то розпочинаємо будівництво», –  зазначив Олександр Савченко.

 

 

Кабмін пропонує утворити в межах області лише три райони

Про це стало відомо під час пленарного засідання сесії Волинської облради 16 травня.

У рамках звіту голови ОДА з питань виконання бюджету, програм соціально-економічного та культурного розвитку територій і делегованих повноважень у 2018 році, Олександр Савченко повідомив, що область бере участь у пілотному проекті Кабміну з укрупнення районів.

Попередньо Кабмін пропонував утворити лише три райони, але в ОДА бачать, що їх повинно бути чотири. Створення п’яти районів, з його слів, навряд чи дозволить центральна влада. Водночас, він визнав, що райони втрачають деякі функції у зв’язку з децентралізацією.

 

Кількість атестатів з відзнакою визначить ЗНО

За словами начальника відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Віктора Пася, цьогоріч у районі налічується 567 учнів 11 та 12 класів, з них 32 – претенденти на нагородження золотою та 10 – срібною медалями.

Чи отримають випускники сподівані відзнаки, стане зрозуміло по закінченню державної підсумкової атестації, яка в 11-х класах проходитиме у формі ЗНО з 21 травня по 13 червня.

До слова, у районі пункти тестування функціонуватимуть на базі навчально-виховних комплексів №1, №2 міста та Камінь-Каширського вищого професійного училища. Так, 21 травня ЗНО з математики склали 630 випускників із Камінь-Каширського, Ратнівського та Любешівського районів, 23 травня ЗНО з української мови та літератури складатимуть 808 випускників із Камінь-Каширського та Любешівського районів, 4 червня ЗНО з історії України – 832 випускники із Камінь-Каширського та Любешівського районів.

Іванна ШЕМЕТЮК.

 

За масовий вилов риби – під суд

У районі судитимуть жителя села Добре за вилов риби сітками на озері Сірче.

На громадянина складено протокол про адміністративне правопорушення, а знаряддя лову вилучено. Матеріали справи направлено до суду для притягнення порушника до відповідальності.

Іванна ШЕМЕТЮК.

 

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *