Незалежна громадсько-політична газета

Вишита сорочка — часточка душі

КарасинВишиванка для українців давно стала не просто красивим вбранням, а часткою душі народу, матеріальним символом нашої етнічної ідентичності, самобутності. Тією сакральною річчю, котра єднає сучасників із поколіннями предків, через яку вони промовляють до них крізь віки. Відчуваючи цей глибинний зв’язок, ми, українці, час до часу, зазвичай, на великі свята чи важливі події у житті дістаємо із шафи помережану візерунками-орнаментами сорочину, зодягаємо на себе, таким чином шануючи пам’ять роду та показуючи всьому світу, ким є, якої землі діти. Найбільш масово такий патріотичний ритуал нині відбувається наприкінці травня, в День вишиванки.

16 травня на вулицях багатьох вітчизняних міст і сіл можна було знову побачити вбраних у національний одяг людей. Замайоріла вишиваними барвами і Камінь-Каширщина, де до відзначення свята приєдналися тисячі викладачів та учнів навчальних закладів, працівників підприємств і установ краю, духовенство, творча інтелігенція, громадські діячі та інші свідомі краяни.

У самому Камені-Каширському передобідньої пори мешканці та випадкові перехожі з насолодою спостерігали за чудовим концертом, що прямо на сходах районного будинку культури влаштували його вокалісти. Тут же під стінами закладу розмістилася міні-виставка національної атрибутики.

Матвійчук

Раків

Олександр ПРИЙМАК.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *