Незалежна громадсько-політична газета

Вам мат, пане гросмейстере!

60561424_1940399889397291_2062562639795453952_nЧитачі старшого покоління чудово пам’ятають неймовірний шаховий турнір у Нових Васюках за участі героя безсмертного роману Ільфа та Петрова “12 стільців” Остапа Бендера. Мільйони глядачів “надривали животи” від сміху, переглядаючи кадри цього комедійного, наповненого саркастичними моментами, багатоборства. Та неможливо забути й ту напругу, пристрасті, які панували за ігровими дошками васюківців, хитрі комбінації, котрі щораз проробляли шахісти. Подібні емоції відчувалися минулої неділі в спортивному залі Камінь-Каширського вищого професійно-технічного училища, де відбулось гарне свято інтелектуального спорту – щорічний фестиваль Волинської області з шахів “Волинь-Північ”.

Звичайно, до рівня “кіношного” місцевому турніру ще далеко. Адже гросмейстерів серед його учасників не було. Проте масовістю він, точно, не поступається останньому. Як і міцністю гумору та атмосферою гарного настрою, що панувала між присутніми. Поборотися за призові місця у Камінь-Каширський приїхали немало, небагато – 47 любителів шахів із різних сіл і міст Волині. За кількісним показником це більше, ніж торік. Найстаршому із спортсменів камінь-каширцю Миколі Савосюку виповнилося вже шістдесят вісім, а от наймолодшою за віком виявилася семирічна ковельчанка Юлія Губчик.
Перед тим, як гравці повели свої армії клітчастим полем бою, відбулося урочисте відкриття фестивалю. За гарною традицією до них звернулися представники організаторів, почесні гості заходу: директор Камінь-Каширського міського центру ФЗН “Спорт для всіх” Сергій Панасюк, головний фахівець Волинського обласного центру ФЗН “Спорт для всіх” Юлія Горбатюк, міський голова Василь Бондар, а також представник народного депутата Ірини Констанкевич Світлана Сидорук. Насамкінець побажала успіху шахістам суддя першої категорії Олена Черняк, якій цього дня випала непроста місія контролювати і оцінювати перебіг шахових баталій.
І от чорні та білі фігури зійшлися в битві. Після кількагодинної безкомпромісної боротьби нарешті визначилися лідери шахових поєдинків. У загальній категорії переможне 1-ше місце та кубок виборов ковельчанин Володимир Янюк. Відзначили кубками і спортсменів, які посіли друге та третє місця, зокрема це: Олександр Новокрещенов із Ковеля і Сергій Поліщук, який представляв Стару Вижівку. Решта учасників із числа десятки найсильніших були нагороджені медалями та дипломами.
Серед юнаків до 17 років удача знову супроводжувала ковельчан. Як наслідок вмілої гри перемога дісталася Станіславу Бондаренку. У жінок першість закріпила за собою теж представниця згадано міста Вікторія Браташ.
Олександр ПРИЙМАК.

Спорт

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *