Незалежна громадсько-політична газета

Пішли служити Україні

DSC_0415Протягом останніх років спостерігається помітне збільшення частки краян призовного віку, які вважають своїм обов’язком йти захищати Батьківщину. Нещодавно чергова група таких новобранців-патріотів із тринадцяти камінь-каширських юнаків відбула до лав Збройних сил, аби гідно служити народу та українській державі.

Урочистості з нагоди відправки призовників минули на подвір’ї “старого” військомату. За гарною традицією провели у далеку дорогу до війська майбутніх армійців рідні, представники влади краю, районного військового комісаріату, духовенство. А працівники закладів культури влаштували для них невеликий концерт.
Звертаючись із вітальним словом до юнаків, настоятель Свято-Миколаївського храму міста Православної церкви України отець Володимир Мицько побажав їм бути мужніми і непохитними. Затим молитовно благословивши новобранців у добру путь, священик вручив кожному із них ладанку – духовний оберіг, який у нас на Волині прийнято завше дарувати тим, хто відправляється виконувати військовий обов’язок.
Опісля звернувся до юнаків містянин Петро Лук’янчук. Того дня цей поважний сивочолий дідусь проводжав на службу одразу двох онуків, тому для нього ця мить була особливою. Шістдесят років тому Петру Федоровичу випало також пережити те хвилювання, що нині відчували вони. Згодом — приміряти військову форму, стоячи на плацу, давати присягу. Дотепер чоловік береже у пам’яті спогади про ті події, про що поділився з присутніми. Він зачитав вірш, який звучав як порада новобранцям.
Насамкінець після міцних обіймів, прощань майбутні служиві попрямували у військові частини.
Олександр ПРИЙМАК,
фото автора.

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *