Незалежна громадсько-політична газета

Вибори президента: кому надали перевагу жителі району

 

Кан

Беззаперечним фаворитом виборчих перегонів на теренах Камінь-Каширщини стала Юлія Тимошенко.
У понеділок ближче до обіда редакція “Полісся” отримала із джерел, що заслуговують на довіру, попередні підсумки волевиявлення жителів району у день виборів президента України 31 березня. Отже, симпатії виборців розподілилися наступним чином (подаємо першу десятку кандидатів у президенти за кількістю набраних голосів).

Електоральні уподобання жителів району є свідченням того, що переважна частина людей (83 відсотки) невдоволена передусім своїм бідняцьким життям, а отже схильна довіряти кандидатам, які є в опозиції до нинішньої влади. Аналогічна картина спостерігається загалом у межах країни. А це значить, що народ хоче кардинальних змін в усіх сферах життя. Українців не влаштовують злиденні пенсії і зарплати, постійно галопуюча інфляція, наскрізь корумпована влада, постійне зростання тарифів на комуналку, що не відповідає зростанню доходів… війна, яку чиновники з найвищих ешелонів влади безсовісно використовують як інструмент збагачення… Усе це разом дістало людей — а звідси і такий результат у день виборів.
На виборчих дільницях району участь у голосуванні взяли 27077 осіб. Якщо взяти до уваги, що загальна кількість виборців становить 44244, то правом віддати свій голос за уподобаного кандидата скористалося понад 60 відсотків виборців (для порівняння, в Україні загалом — понад 62 відсотки). Найактивніше голосували люди у Доброму (95%), Житнівці (74%), Качині (72%), Краснилівці (69%).
Великий відсоток тих, хто мав право голосу, не прийшов на виборчі дільниці м.Каменя-Каширського, багатьох сіл. Одні у такий спосіб демонструють свій протест, інші — байдужість. Треті просто відсутні за місцем проживання (перебувають на сезонних роботах).
Нагадаємо, другий тур виборів відбудеться 21 квітня, до якого потрапляють Петро Порошенко і Володимир Зеленський.
Петро ТРОФИМЧУК.

НОВИНИ
Tagged

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *