Незалежна громадсько-політична газета

Сорок років у “Дзвіночку” лунає дитячий сміх

DSC_1065Усі ми родом із дитинства. Звідтіля, де сонце сяяло яскравіше, трава була зеленішою, а небо над головою блакитнішим. Де все здавалося казкою і майже не існувало проблем, а найбільшим лихом вважалося – натрапити на грудочки у манній каші, та що обідньої пори вихователі в садочку змушували полишати цікаві іграшки і вкладатися спати, тобі ж натомість хотілося ще бавитися.

Такою країною дитинства для тисяч містян був ДНЗ № 2 “Дзвіночок”. Сьогодні він налічує 12 груп, які відвідують 310 вихованців. Наразі тут для повноцінного розвитку підростаючого покоління створені комфортні умови, аби вихованці почувалися наче вдома. З ними займаються професійні вихователі, музичні керівники та інші спеціалісти, піклуються турботливі нянечки, годують смачненьким майстри своєї справи – кухарі, довкола вдосталь ігрових осередків. Тому батьки можуть не хвилюватися, їхні дітки в надійних руках. 

DSC_1144

Днями в “Дзвіночку” теж панувала святкова, домашня атмосфера. Причина на те радісна – закладу виповнилося  поважних сорок літ. Як і годиться відзначили ювілей помпезно. На гостину до іменинника завітали вірні друзі: ветерани дошкільної освіти, які свого часу плекали та розбудовували садочок і в котрому минули їх кращі молоді роки, колишні вихованці, батьки, керівництво району, міста, представники освітянської ланки. За давнім українським звичаєм зустрічали гостей пишним духмяним короваєм на вишитому квітчастому рушникові. Після чого працівники та вихованці садочку подарували присутнім неймовірні дві години жартів, танців і гарного настрою. Особливо припали до душі глядачам виступ юної вокалісти Мар’яни Шуляр, кумедний “Лісапєдний батальйон”, комічні сценки з буднів садочку.

Стільки ж часу залою лунали щирі вітання. Запрошені бажали міцного здоров’я, добробуту, нових педагогічних звершень колективу дошкільного закладу, дякували за натхненну працю на благо громади, країни, вручали грамоти і дарунки. Зокрема, заступник голови районної ради Сергій Дмитрук презентував від райради ноутбук, аби садочок ішов у ногу з технічним прогресом. У свою чергу районний відділ освіти в особі заступника начальника відділу Наталії Красюк подарував кольоровий принтер. Не менш цінними стали і 20 стільців, які надала міська рада. Крім того п’ять працівників “Дзвіночка” були нагороджені грамотами та грошовим заохоченням. Серед них: кухар Любов Максимівна Токарчук, музичний керівник Тетяна Степанівна Лахай, вихователь-методист Любов Гнатівна Оласюк, помічник вихователя Ольга Омелянівна Кузьмич, вихователь Валентина Павлівна Гічук.

Керівник міського самоврядного органу Василь Бондар пригадав час будівництва садочку, його подальшого становлення. А голова районного комітету профспілки працівників освіти Людмила Кузьмич відзначила заклад, як один із найкращих на теренах району, додавши при цьому, що тут формується майбутнє нашої держави, багатогранне покоління, яке зберігає традиції українського народу.

Багато хорошого було сказано в адресу ювіляра та його колективу заступником голови районної державної адміністрації Інною Бігун, методистом методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту РДА Лідією Ліщинською. Щастя, добра, життєвих благ сердечно зичили їм також представники батьківського комітету.

Не минули увагою і ветеранів, людей, що присвятили значну частину свого життя дітям і для яких садочок назавжди залишиться рідною домівкою. Скільки теплоти, вдячності проглядалося в їхніх мудрих очах, коли маленькі хлоп’ята та дівчата вручали цим люблячим жінкам, чоловікам квіти. Такі моменти варті, щоб надовго залишатися в нашій пам’яті.

До слова, за багаторічну сумлінну працю, вагомі трудові здобутки, професіоналізм, активну життєву позицію та з нагоди 40-річчя від дня заснування “Дзвіночка” відзначили грамотою і подарунками завідуючу закладу Валентину Занюк, а разом з тим і його колектив.

Закінчилося свято патріотичним флешмобом.

Олександр ПРИЙМАК,

фото автора.

DSC_1020

 

ПУБЛІКАЦІЇ
Tagged

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *