Незалежна громадсько-політична газета

Пріоритети на майбутнє визначені

Screenshot_2018-12-18 Районний бюджет на 2019 рік – прийнятоЦьогоріч депутати районної ради ухвалили головний кошторис району на наступний рік не під ялинку, як це зазвичай бувало щороку раніше, а заздалегідь до новорічних свят. Уже цим 34 сесію райради, що відбулася минулої п’ятниці, 14 грудня, можна вважати особливою. 

Перед тим, як власне розпочати сесійне засідання, голова районної ради Віктор Сус надав слово керівникові виконавчої влади району Валерію Дунайчуку. Голова РДА зачитав Указ Президента України про нагородження голови Боровненської сільської ради Михайла Оліферчука орденом “За заслуги” ІІІ ступеня і під оплески присутніх в залі разом з Віктором Івановичем вручив йому цю високу відзнаку. Із цього позитивного моменту народні обранці і приступили до розгляду питань порядку денного.
Закон “Про місцеве самоврядування в Україні” передбачає щорічний звіт голови районної ради. Щоправда, її очільник Віктор Сус не став зачитувати заздалегідь підготовлену доповідь про ті завдання і проблеми, над вирішенням яких працювали у звітному періоді районна рада, її голова, президія, постійні комісії і виконавчий апарат, оскільки попередньо депутати були поінформовані про це під час засідання профільних комісій. Натомість Віктор Іванович коротко зупинився на окремих питаннях з роботи ради і життя району та проблемах, над якими доведеться працювати наступного року. Передусім він зауважив: усе, що вдалося зробити в районі упродовж року — це спільна заслуга як самоврядної, так і виконавчої гілок влади. Так, одним з головних будівельних об’єктів не лише району, а й загалом області, є Осівцівська школа. “Разом з тим, що стосується галузі освіти, в районі назріло ряд важливих проблем, які потребують обов’язкового вирішення”, — наголосив голова райради. Одна з них — потреба будівництва нової школи в селі Стобихівка. На думку Віктора Суса, можливість швидшого розв’язання подібного роду питань дуже гальмують “інертна система державного управління, велика кількість обов’язкових процедур, яких не можна обійти”. Але справа уже зрушилася. Є перше фінансування. Тож найближчим часом, можливо ще й до Нового року, будівельні роботи розпочнуться.
Серед інших об’єктів — школа в селі Оленине, їдальня в ЗОШ села Хотешів, добудова класних кімнат у ЗОШ села Піщане.
У галузі медицини Віктор Сус відзначив зміну організаційно-правової форми Камінь-Каширського ЦПМСД, який реорганізовано у комунальне некомерційне підприємство районної ради. Також було відзначено, що три ФАПи, зокрема у селах Бузаки, Воєгоща, Нуйно, будуть реорганізовані в амбулаторії. Усі роботи профінансують за кошти Світового банку.
У галузі культури Віктор Сус відзначив як проблему доведення до ладу кінотеатру “Батьківщина”. Нагадаємо, на базі цього закладу планується зробити розважально-культурний центр для молоді. Однак через брак коштів цей проект досі не реалізований.
Згадав голова райради і дороги району. Він ще раз нагадав оеремі роботи з ремонту автошляхів, виконані цьогоріч, а також навів як негативний приклад автодорогу Камінь-Каширський — Седлище.
А підвів риску Віктор Сус під своїм виступом такими словами: “Мене дуже гнітить, коли людина приходить на прийом з надією отримати допомогу, а ти через відсутність коштів не можеш надати їй цієї допомоги. Після цього у людей складається враження про неспроможність влади, її безсилля…”.
Петро ТРОФИМЧУК.

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *