Незалежна громадсько-політична газета

Без жодної помилки

2..Двоє наших краян — серед переможців Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.

Днями під час ефірної програми українського радіо були оголошені результати XVIII радіодиктанту національної єдності. Паралельно списки переможців розмістили у вільному доступі на сайті компанії, аби кожен охочий міг порадіти за земляків, чи навіть відшукати серед зазначених прізвищ власне. Звісно, якщо перед тим не побоявся надіслати на адресу організатора паперовий або електронний лист із текстом диктанту. А таких цьогоріч виявилося понад 32 тисячі. Однак лише 311-ти щасливчикам вдалося написати його без помилок. Зокрема, й двом жителькам Камінь-Каширського району — Світлані Дем’янік і Наталії Сидорук із села Грудки.
Доєдналися жінки до патріотичної акції в рідній грудківській школі, де працюють. Світлана Дем’янік є заступником директора з виховної роботи, а її колега Наталія Сидорук у цьому навчальному закладі працює секретарем-друкаркою. Для кожної із них такий результат став приємною несподіванкою, адже, як розповідають, вперше вирішили взяти участь у радіодиктанті, тому мало сподівалися на перемогу.
– Звичайно, не очікувала, що досягну подібного, адже не є професійним філологом. Хоча колись і доводилося викладати школярам українську мову та літературу. Можна сказати, взяла участь заради власного інтересу. З дитинства люблю нашу рідну солов’їну мову, постійно спілкуюся нею вдома, привчаю до цього учнів, – ділиться враженнями Світлана Іванівна.
А от її колега Наталія Сидорук не лише сама писала диктант, а й зацікавила взяти участь також і свого сина.
– Люблю писати диктанти ще зі школи, хоча подібний досвід для мене є першим, але дуже цікавим. Цьогорічний диктант був складний. Але зуміла справитися. Напевне, тому, що в школі непогано українську знала. Вже коли диктор почав зачитувати текст, якось зібралася, пригадалися раніше здобуті знання. Відчуття приємні. Чи планую писати наступного року? Напевне, що так, – розповідає Наталія Олексіївна.
Додамо, що повсякчас учасниками даної акції стають учні грудківської школи. Цього року доєдналися до написання радіодиктанту понад сто місцевих школярів.
Олександр ПРИЙМАК,
село Грудки.

НОВИНИ
Tagged

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *